11de ronde schaakcompetitie jeugd Schaakvereniging De Pion

Bij de schaakcompetitie van de jeugd is vrijdag één van de laatste rondes gespeeld. Bij de meeste groepen zijn de winnaars ondertussen bekend. Op vrijdag 3 januari staat er de nieuwsreceptie op de planning, dit komt snel dichterbij. Op deze avond worden dan ook de bekers van de competitie aan de winnaars overhandigd.

Ook vieren wij dit seizoen met De Pion het 90-jarig bestaan van onze vereniging. Het thema van ons jubileumjaar is ‘Vlotte Geesten’. De jeugd heeft de toekomst en zijn nog vlotte geesten. Maar ook onder de ouderen zijn nog tal van vlotte geesten verwachten wij. Daarom bij deze een oproep:

Bent u een oud-lid en heeft u zeker nog een vlotte geest? Kom dan op 11 januari 2020 naar de Black Horse te Roosendaal. Vanaf 14.00 uur start er een heel programma. Reünisten zijn tussen 14.00 uur en 18.00 uur van harte welkom om onder het genot van verschillende consumpties bij te praten en hun vlotte geest aan het werk te zetten. Om 18.00 uur mag het hele gezelschap, inclusief partners én ook inclusief de deelnemers aan de latere ‘Schaaknacht’, gaan genieten van een Walking Diner. Voor wat betreft de schaaknacht, dit toernooitje gaat nog lang door tot in de late uurtjes.

AanmeldenWanneer u alleen naar de reünie of het Walking Diner komt, kunt u zich aanmelden door te mailen naar Ad Bruijns (ad@depion.nl) of Frank Lambregts (frank@depion.nl). U kunt ook gebruik maken van het aanmeldformulier op de website van Schaakvereniging de Pion www.depion.nl

Afgelopen zondag was het tijd voor de derby tussen de jeugdleden van schaakvereniging BSV, de schaakvereniging uit Bergen op Zoom, en de jeugdleden van De Pion. Tijdens deze middag vond de goedheiligman ook nog even tijd in zijn drukke agenda om een bezoek te brengen aan deze derby. De felbegeerde schaakschaal en wisselbeker zijn gewonnen door de BSV. De deelnemende kinderen kregen ook nog een vaantje mee. Ondanks het verlies van De Pion was het een erg gezellige schaakmiddag die zeker een vervolg zal gaan krijgen. Volgend schaakseizoen komen we bij Bergen op Zoom op bezoek om een wedstrijdje te spelen.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij Schaakvereniging De Pion verloopt. Elke vrijdag avond van 18:30 uur tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage in de aula. We hopen u hier te mogen begroeten.