12e ronde schaakcompetitie jeugd Schaakvereniging De Pion

Met slechts nog 1 week voor de boeg is de competitie alweer ten einde. Alle barrages zijn gespeeld en de nummers 1-2 en 3 van de diverse groepen staan nu vast. Onze jonge geesten krijgen alleen aanstaande vrijdag nog les, waarna er twee weken geen clubavond is in verband met de kerstvakantie.

Afgelopen zondag was het de eerste speeldag (van de vier) van de District Cup. Dit toernooi is vooral bedoeld voor beginnende schakers, waarbij verschillende groepen worden ingedeeld op basis van de stap waarin de spelers momenteel les krijgen (Stap 1 t/m 6). Het zijn erg leerzame toernooien voor de jeugdige schakers. De volgende rondes van de District Cup zijn op 12 januari 2020, 16 februari 2020 en 15 maart 2020. Aanmelden kan via de website van De Pion (www.depion.nl/district-cup) of stuur een mail naar factotum.de.pion@gmail.com .

In 2020 beginnen we eerst met de nieuwjaarsreceptie. Deze wordt gehouden op 3 januari. Op deze avond worden de bekers uitgereikt aan de nummers 1-2 en 3 van de diverse groepen. Ook worden op deze avond de vrijwilligers van de club in het zonnetje gezet voor de inzet van het afgelopen jaar, want zonder de inzet van de vrijwilligers kan de club niet bestaan.

Een week later is het is het tijd voor de reünie van de schaakvereniging. Zoals u wellicht weet bestaat de Pion dit jaar 90 jaar, en dat kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Graag willen we zoveel mogelijk oud leden bij elkaar krijgen om mooie oude herinneringen samen op te halen. In 90 jaar is er veel gebeurd en zijn de verhalen talrijk. Wilt u graag ook naar deze reünie komen als oud lid van Schaakvereniging De Pion en heeft u nog een vlotte geest, dat kan. Kom dan op 11 januari 2020 naar de Black Horse te Roosendaal. Vanaf 14.00 uur start een heel programma. Reünisten zijn tussen 14.00 uur en 18.00 uur van harte welkom om onder het genot van verschillende consumpties bij te praten en hun vlotte geest aan het werk te zetten. Ook de huidige leden zijn natuurlijk van harte welkom bij deze middag. Om 18.00 uur mag het hele gezelschap, inclusief partners én ook inclusief de deelnemers aan de latere ‘Schaaknacht’, gaan genieten van een Walking Diner.

AanmeldenWanneer u alleen naar de reünie of het Walking Diner komt, kunt u zich aanmelden door te mailen naar Ad Bruijns (ad@depion.nl) of Frank Lambregts (frank@depion.nl). U kunt ook gebruik maken van het aanmeldformulier op de website van Schaakvereniging De Pion www.depion.nl

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij Schaakvereniging De Pion verloopt. Elke vrijdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage in de aula. We hopen u hier te mogen begroeten.

Meer informatie over Schaakvereniging De Pion vindt u op onze website www.depion.nl Volg ons ook op Facebook www.facebook.com/svdepion/