14de ronde schaakcompetitie jeugd Schaakvereniging De Pion

Na de gezellige nieuwjaarsreceptie van vorige week was het deze vrijdagavond tijd om aan de slag te gaan achter het schaakbord. De vorige competitie, waarvan bij de nieuwjaarsreceptie de prijzen zijn uitgereikt, is ten einde. De voorjaarscompetitie is nu van start gegaan. In alle groepen zijn er nieuwe indelingen gemaakt, zodat iedereen weer een nieuwe uitdaging heeft in zijn of haar speelgroep. In totaal zijn er 6 groepen (A t/m F), waarbij er in totaal 57 kinderen meedoen.

Tot aan de zomervakantie wordt er in deze competitie gespeeld. Aan het eind van voorjaarscompetitie is hier de prijsuitreiking van en zal ook de clubkampioen, de winnaar van de A-groep, bekend zijn.

Zover is het nog lang niet, er moeten eerst nog 11 schaakrondes gespeeld worden. Op vrijdag 20 maart wordt het een spannende dag voor onze jonge, vlotte geesten. Op die datum wordt het jaarlijkse examen afgenomen. Geen reden voor paniek, want de jeugdige spelers zullen hiervoor worden klaargestoomd door onze schaaktrainers. Mocht het die dag toch niet lukken, door zenuwen of andere oorzaken, dan mogen de kinderen 2 weken later nog een herexamen maken.

In de komende periode wordt er niet alleen maar competitieschaak gespeeld. Ook worden er natuurlijk een aantal tradities in stand gehouden. Een voorbeeld hiervan is het familie schaken, waarbij een familielid van de jonge geest ook zijn of haar schaakkunsten mag komen vertonen. Tevens is er een avond snelschaken en sluiten we het schaakseizoen af met opdrachtenschaak. Hierbij krijgen alle jeugdleden een opdracht mee, die ze moeten zien uit te voeren (zoals Risk). Later in het seizoen komt hier meer informatie over.

District Cup

Afgelopen zondag is de tweede speeldag van de District Cup gehouden op het Jan Tinbergen College. Deze competitie wordt gespeeld op vier zondagen, waarbij de beste drie resultaten van de spelers worden meegenomen in de einduitslag. De derde speeldag is 16 februari, de laatste speeldag valt op 15 maart. Op deze laatste speeldag worden dan ook de prijzen aan de winnaars uitgereikt.

Het verslag van de tweede speeldag valt te lezen op de website van de club, www.depion.nl. Hier zijn ook de uitslagen en standen te vinden.

Sjors Sportief

Ook dit jaar doet Schaakvereniging De Pion weer mee met Sjors Sportief. Volgende maand zal het boekje bij alle basisscholen weer verschijnen, waarin staat hoe je je hiervoor kunt opgeven. De data voor dit jaar zijn 6 maart, 13 maart en 20 maart. De lessen waarbij er kennis gemaakt kan worden met het schaakspel zijn van 18:30 uur tot ongeveer 19:15 uur. Daarna kun je nog blijven schaken tot 20:00 uur! Kijk op www.depion.nl voor meer info, of volg ons op Facebook.

We hopen dit jaar ook weer veel aspirant spelers te mogen begroeten. Net zoals vorige jaren hebben we dit jaar weer drie categorie├źn waarin de spelers ingedeeld gaan worden. De categorie├źn zijn, ik kan niet schaken, ik kan een beetje schaken, en ik kan al schaken.