17de ronde schaakcompetitie SV De Pion

Afgelopen vrijdag is de 17e ronde van de schaakcompetitie van de jeugd gespeeld. Na deze ronde spelen de jonge geesten van de club nog 2 rondes, waarna er de carnavalsvakantie volgt. In verband met de carnaval is er die weken geen clubavond. Zo ver is het nog niet en tot die tijd zullen de jeugdleden nog aan de slag kunnen in de diverse groepen van de competitie. Al in de groepen van de jongste kinderen, de E- en F groep, worden leuke en interessante partijen gespeeld. Hierbij zien we dat er echt talenten tussen zitten waar we nog veel van gaan horen in de toekomst.

De tussenstanden van de competitie van de jeugdafdeling van onze schaakvereniging, kunt u terugvinden op de website van De Pion. Ga naar www.depion.nl/jeugd voor de laatste standen. Deze worden wekelijks bijgehouden door onze competitieleiders Patrick, Nard en Saskia.

Avondcompetitie

Er is een vaste groep senioren die meedoen aan een avondcompetitie. Het team bestond dit keer uit Stefan Colijn, Mark Smits, Koen Riemens en René van den Broek. Samen zijn zij afgelopen dinsdagavond afgereisd naar Helmond om de vierde ronde van de avondcompetitie te spelen.

In de eerste drie rondes heeft het team, wat speelt in de hoofdklasse, maar een magere score van één matchpunt weten te verkrijgen. In de eerste twee rondes werd er verloren van King en Dubbelschaak. Pas in de derde ronde werd er één matchpunt gepakt tegen de Stukkenjagers. Dit was reden genoeg om voor de winst te gaan, omdat degradatie anders wel erg dichtbij was gekomen. Hoe het team de winst heeft gepakt, valt te lezen op de website. Op 14 februari is de volgende ronde van de avondcompetitie.

Naast de avondcompetitie is er door senioren en een hoop talenten van de jeugd ook de externe, zaterdagcompetitie gespeeld. In deze competitie speel je in tegenstelling tot de avondcompetitie niet met vier mensen in een team, maar met acht. Op de acht borden wordt er telkens gestreden tegen de andere clubs waarmee je in een competitiegroep zit. Zo zijn er uit- en thuiswedstrijden, dit wisselt elke ronde.

Schaakvereniging De Pion speelt in totaal met vier teams in de externe competitie mee. De uitslagen van afgelopen zaterdag zijn:

Zuid Limburg 2 – De Pion 1         5,5 – 2,5
Landau Axel 1 – De Pion 2           2,5 – 5,5
HSC Helmond 2 – De Pion 3        7 – 1
Ivoren Toren 2 – De Pion 4          7 – 1

Helaas wist alleen De Pion 2 te winnen deze ronde… en dat tegen de koploper in de competitiegroep. Een knappe prestatie! Hopelijk weten de andere teams bij de volgende ronde op 7 maart ook beter te scoren.