18de ronde schaakcompetitie Schaakvereniging De Pion

SV De Pion – basisschool De Kroevendonk

Deze week hebben een aantal jeugdleden van SV De Pion een schaakwedstrijd gespeeld tegen de leerlingen van PCB De Kroevendonk. Een van onze docenten, Ger IJzermans, geeft op deze school elke vrijdagmiddag schaaklessen. Goede reden om een heus schaakkamp te houden dus. Samen met juf Debby Huibregtse van De Kroevendonk, docent Ger IJzermans van De Pion en Richard de Witte vrijwilliger bij De Pion werden de kinderen in 2 groepen opgedeeld. De ene groep, de meer gevorderde schakers, speelde met een schaakklok. De andere groep spelers speelde puntenschaak op het bord. Bij deze schaakvariant wint de schaker die nog het meeste aantal punten op het bord heeft staan na een bepaalde tijd. De puntentelling gaat als volgt: de dame is 9 punten, de toren 5, lopers en paarden 3 en pionnen 1 punt.

Om lekker even uit te razen werd er na de eerste ronde schaak buiten een partijtje estafette schaak gespeeld met de kinderen. Ze moesten zo snel mogelijk de schaakstukken van het ene schaakbord naar het andere schaakbord brengen wat aan de andere kant van het schoolplein stond. Na een korte pauze was het tijd voor de 2e ronde van de schaakwedstrijd. Nadat iedereen plaatsgenomen had achter het bord ging de wedstrijd weer van start. Om het zo eerlijk mogelijk te houden werden wel nog de kleuren omgewisseld.

PCB De Kroevendonk heeft het schaakkamp gewonnen met 15-13, maar SV De Pion komt volgend jaar zeker revanche nemen. Als aandenken aan deze gezellig middag kreeg iedereen nog een mooi vaantje mee.

PK Jeugd

Afgelopen weekend zijn er te Eindhoven de Brabantse Kampioenschappen gespeeld. Van de jeugd van SV De Pion hebben Marieke van Essen en Joshua Prevoo meegedaan. Marieke, die ook al docent is bij onze jeugd, speelde in de hoogste leeftijdscategorie A/B. Joshua deed mee in de C-groep.

Al zijn ze niet in de top geĆ«indigd, het was toch een leuk toernooi. De uitslagen zijn te vinden op de website: http://www.nbsb.nl/pk-jeugd-2020-uitslagen/

Wat staat er nog meer op de planning?

Komende weken staan er nog een aantal schaakactiviteiten op de planning.

Zondag 16 februari: District Cup 3

Zondag 1 maart: Jeugdtoernooi Etten-Leur

Woensdag 4 maart: Basisschool Teamschaken te Bergen op Zoom

Vrijdag 6, 13 en 20 maart: Sjors Sportief

Zondag 8 maart: Brabantse Teamkampioenschappen

Zondag 15 maart: District Cup 4