1e ronde schaakcompetities jeugd schaakvereniging de Pion

De zomervakantie is weer voorbij, en dat betekent dat we weer los mogen bij de jeugd en de senioren. De jeugd verzamelde zich weer om klokslag 18:30 uur in de diverse lokalen van de thuisbasis, het Jan Tinbergen College. Gelukkig wisten de meeste jeugdleden de weg nog te vinden om eerst les te krijgen in de stap. Ook mochten we een aantal nieuwe leden verwelkomen.Vorig jaar was het alleen maar les, maar nu gaan we ook weer een competitie spelen.

Gelukkig voor de kinderen staan Sally en Rinus weer klaar met het winkeltje. Hier kunnen de kinderen tijdens de welverdiende pauze weer een lekkere versnapering kopen, of iets te drinken kopen. Helaas mogen de ouders nog niet wachten in de aula, maar we hopen dat we deze weer op korte termijn mogen begroeten. Dit hangt af in hoeverre de coronaregels worden versoepeld.
De eerste schaakavond stond het tijdens de les vooral in het teken om elkaar te leren kennen. De meeste jonge geesten hadden een nieuwe leraar voor dit schaakseizoen, die hun naar het fel begeerde diploma probeert te loodsen. Dit jaar hebben we maar liefst 6 groepen waarin les gegeven gaat worden.

Na de (korte) pauze, was het eindelijk weer zo ver. We hebben er lang op moeten wachten, maar vanavond was het eindelijk zo ver. De interne competitie is weer van start gegaan bij de jeugd. Normaliter zitten de jeugd leden in hun eigen lokaal op hun eigen niveau te schaken voor de interne competitie, maar om onnodige bewegingen te voorkomen, is er besloten om alle jeugdleden in een lokaal samen te zetten en daar iedereen op hun eigen niveau te laten schaken. Want het is natuurlijk niet leuk als je alles kansloos verliest, of dat je alle schaakpartijen zonder enige moeite kunt winnen. Juist door de diverse schaakpartijen te spelen op je eigen niveau kun je heel veel leren.

Senioren
Vanavond gaat Keizercompetitie van start bij de senioren van SV De Pion. Wat is eigenlijk een Keizercompetitie. Het kenmerkende van een Keizercompetitie is dat de aanwezige leden altijd een partij kunt spelen. Elke avond dat je kunt spelen meld je je eigen aan, als je niet kunt dan meld je je eigen af. Elke partij die gespeeld worden op de avond worden ingedeeld op het principe dat de hoogste op de ranglijst de schaakpartij speelt tegen de eerst volgende op de ranglijst. En zo verder. Zo blijven de partijen eerlijk verdeeld.

Schaaktraining Senioren
Wie heeft er vroeger niet geschaakt, maar is het “verleerd” en verliest steeds van een jonge geest die schaakles heeft bij SV De Pion tijdens een partijtje schaak. Om de schaak skills weer up to date te krijgen bij de senioren gaan een aantal leden van SV De Pion schaakles geven aan deze senioren. De les zal gegeven worden voorafgaand aan de schaakavond van de senioren bij hun thuisbasis van de Blackhorse. Meer info of heb je interesse om hier aan deel te nemen, stuur dan een mail naar frank@depion.nl

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij Schaakvereniging De Pion verloopt. Elke vrijdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage in de aula. We hopen u hier te mogen begroeten.

Meer informatie over Schaakvereniging De Pion vindt u op onze website www.depion.nl Volg ons ook op Facebook www.facebook.com/svdepion/