20e schaakronde schaakcompetitie SV De Pion

De carnavalsvakantie is weer voorbij voor onze jeugdleden. Afgelopen vrijdag is er op de clubavond met z’n allen druk voorbereid op het aankomende examen, wat binnen enkele weken zal worden afgenomen. Als de kinderen hiervoor slagen dan krijgen ze aan het eind van het schaakseizoen een mooi diploma overhandigd. Mochten ze het door zenuwen of andere omstandigheden niet halen, dan zijn er natuurlijk nog een aantal lessen waar er extra aandacht besteed zal worden aan de lastigere onderwerpen waar de vlotte geesten zijn ingetrapt tijdens het examen. Vervolgens kan er nog een poging gedaan worden bij het herexamen.

Het einde van de competitie komt snel in zicht, na deze week zijn er nog maar 4 speelrondes in de interne jeugdcompetitie en dan is de jeugdkampioen van seizoen 2019-2020 bekend. Nadat de interne jeugdcompetitie is afgelopen, en er geen les meer wordt gegeven, gaan we nog wel door met schaken. We gaan dan diverse weken varianten spelen van het schaakspel. Zo staat er doorgeefschaak, snelschaken en familieschaak op het programma. Wilt u zien wat de tussenstand is, kijk dan op www.depion.nl/jeugd en klik op het tabblad stand van de groep die u wilt bekijken.

Sjors Sportief

Eindelijk was het zo ver, na weken voorbereiding was het tijd om nieuwe aankomende vlotte geesten het schaakspel te leren. Er was een grote groep (jonge) kinderen samen met vader en/of moeder naar het Jan Tinbergen College gekomen. Hier werd er aan de kinderen les gegeven door de  enthousiaste leraren René van den Broek, Theo Potjes, Ad Bruijns, Ger IJzermans en Henk Alberts. Om het voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken hadden we zoals altijd drie categorieën gemaakt, zodat ieder kind op zijn of haar niveau kan leren schaken. Natuurlijk werd er niet altijd schaakles gegeven maar was er ook tijd voor een van de vele schaakvarianten zoals puntenschaak of een schaakestafette. Het was een leuke en drukke bedoeling, maar wel erg gezellig zoals het hoort!

Brabantse Pupillen dag

Schaakvereniging De Pion organiseert op 19 april 2020 voor de derde en laatste maal de Brabantse Pupillen dag en het Open Brabants Snelschaakkampioenschap.

Alle kinderen die lid zijn van een Brabantse schaakvereniging en 9 jaar of jonger zijn kunnen meedoen met dit toernooi. Als de kinderen goed hun best doen, kunnen zij zich kwalificeren voor de Nationale Pupillen dag, het NK voor hun leeftijdscategorie.

Open Brabants Snel schaakkampioenschap

Voor alle andere schakende jeugd, is op dezelfde datum het open Brabants snelschaak kampioenschap. Iedereen tot de leeftijd van 18 jaar kan hier aan mee doen.

De titel van Beste Brabantse snelschaker kan alleen gewonnen worden door een schaker aangesloten bij een Brabantse schaakvereniging. De andere prijzen kunnen door iedereen worden gewonnen.

Meer informatie over schaakvereniging De Pion vindt u op onze website www.depion.nl of volg ons op facebook