2e ronde Zomerkampioenschap jeugd

Ondanks het broeierige, warme weer, wisten toch weer vele van onze jeugdleden de weg te vinden naar het vrijdagavond thuishonk van SV De Pion, het Jan Tinbergen College. Want er moest natuurlijk weer geschaakt worden. En niet zomaar een potje schaken, maar onze jeugdleden speelde weer diverse verhitte partijen voor het nieuwe zomerkampioenschap. Gelukkig was het goed vertoeven in de diverse lokalen van het JTC, daar was het een stuk koeler dan buiten, en zo konden onze jonge geesten, de trainers en aanwezige vrijwilligers, het hoofd koel houden.

Maar onze vrijwilligers, Rinus en Sally, die normaliter het winkeltje bemannen, hebben ze de jonge geesten van iets fris voorzien. Helaas zal tot aan het einde van het seizoen zal het (snoep)winkeltje gesloten blijven, dit om zo onnodige bewegingen te voorkomen binnen de thuisbasis. Onze jeugdleden zijn hard aan het strijden zijn voor het Zomerkampioenschap, maar hebben daardoor de speeltijd maar ongeveer 1 uur. In een “normaal” seizoen is het eerste uur schaakles, in de diverse stappen, van opstapje (de allerjongste) tot aan stap 5, dan is er een kleine pauze, waarin de aanwezige jeugdleden iets lekkers kunnen kopen bij het winkeltje, om vervolgens te starten met de interne jeugd competitie, die ook onderverdeeld is in diverse groepen. De beste spelers spelen in de hoogste groep. Aan het einde van het jaar, worden de winnaars bekend gemaakt van de diverse groepen, en gaan we kijken wie er promoveert naar een hogere groep, en welke kinderen er een stapje lager competitie gaan spelen. Maar zover is het nog niet, we hopen na de zomer weer te mogen starten met de schaaklessen en de jeugdcompetitie, maar dat ook de ouders weer welkom zijn in de kantine voor een kopje koffie en of thee.

Het Zomerkampioenschap ging op vrijdagavond alweer de tweede ronde in. In totaal worden er 5 rondes geschaakt, en dan weten we wie we mogen kronen tot de eerste Zomerkampioen van SV De Pion. De laatste avond, 16 juli, zal deze plechtigheid plaatsvinden. Hoe dat deze avond er uit zal zien, dat is op dit moment nog niet te zeggen, dat is ook afhankelijk van de aankondigingen die er op vrijdag avond jl. bekendgemaakt zullen worden. Daarover zullen de (jeugd)leden worden ingelicht. Maar dat het gezellig gaat worden, dat staat vast. Want we hebben nog iets in te halen, vorig jaar hebben we dat door de huidige crisis moeten missen.

Sjors Sportief

Ook dit najaar zal de jeugdafdeling van SV De Pion weer deelnemen aan Sjors Sportief. Er komt ook een zomer editie van dit evenement, maar dat is helaas niet haalbaar voor onze vereniging om daar aan deel te nemen. Vanwege de welverdiende vakantie van trainers en vrijwilligers, de uitvalbasis die gesloten is, zien wij geen mogelijkheid om daar aan deel te nemen. Maar in het komende najaar zullen we toch weer, na een jaar afwezigheid, weer deelnemen aan deze editie van Sjors Sportief. Meer informatie en data wanneer het exact zal plaats vinden, daarover wordt u zo snel mogelijk ingelicht.

Zoals eerder geschreven starten na de zomer weer de schaaklessen voor de jeugd. Lijkt het je leuk om dat ook te leren, of kun je al schaken en je wilt beter worden, dan ben je van harte welkom bij SV De Pion . Je kunt altijd contact opnemen met onze jeugdleider via de website van SV De Pion (www.depion.nl) Na de zomer is er weer de mogelijkheid om eens te komen kijken bij een gezellige schaakavond op het JTC. Ten minste daar gaan we  wel vanuit.

Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.

Ook deze avond heeft onze “huis”fotograaf weer diverse mooie foto’s gemaakt. Klik hier voor het resultaat