3e ronde schaakles jeugd Schaakvereniging De Pion

Afgelopen vrijdagavond hebben we voor de tweede keer (na de zomerstop) schaaklessen gehouden op het Jan Tinbergen College. De lessen worden gegeven door middel van de stappenmethode. Om een idee te krijgen van wat de stappenmethode is; er zijn in totaal 6 stappen, waarbij stap 1 het makkelijkste is en stap 6 het moeilijkste. Gedurende het seizoen wordt er door de kinderen en trainers samengewerkt om naar het examen toe te werken. Haal je een examen, dan kun je door naar de volgende stap.

Wat is het verschil tussen de moeilijkheidsgraden? In stap 1 wordt er nog gesproken over de loop van de stukken, slaan van stukken en wat schaak en mat zijn. In hogere stappen zijn er lastigere onderwerpen zoals gebruik maken van gepende stukken, pionneneindspelen, pionstructuur, maar ook mat in meerdere zetten. In sommige stellingen kan het mogelijk zijn om geforceerd mat in 3 te geven bijvoorbeeld! Hoe hoger de stap, hoe verder er vooruitgedacht moet worden.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Lessen zijn altijd op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 op het JTC. Neem dan een kijkje op de website www.depion.nl en neem contact op met de jeugdleider.