4e ronde schaakcompetitie jeugd Schaakvereniging De Pion

Het einde van het eerste Zomerkampioenschap voor de jeugd van SV De Pion komt in zicht. Met nog maar twee speelrondes te gaan, tijdens het schrijven van dit stukje, komt er langzaam maar zeker een potentiële Zomerkampioen boven drijven. Maar zoals eerder geschreven, het is en blijft een schaakpartij. Daar kan van alles gebeuren, dus een onverwachte verliespartij of een remise (gelijkspel, waar iedere speler een ½ punt krijgt, en niet als bij vele andere sporten een heel punt) kan het zomaar alsnog spannend worden volgende week tijdens de allerlaatste schaakpartijen, voor dit seizoen, van het eerste Zomerkampioenschap voor de jeugd van SV De Pion.

De laatste avond van dit enigszins rare en vreemde seizoen wordt toch feestelijk afgesloten. Vorig jaar september zijn we vol goede moed begonnen, hetzij met alleen met de trainers van de diverse stappen, in ons thuishonk voor de schaakjeugd, het Jan Tinbergen College, naar met z’n alle achter het beeldscherm, tot aan weer fysiek schaken in onze thuisbasis. Maar we hebben er ook veel van opgestoken, we hebben het online schaken ontdekt, tijdens het thuiszitten hebben we diverse online schaakspellen gespeeld, en daar leer je ook een hoop van. Helaas werkte het niet altijd zoals we wilde, want je blijft toch afhankelijk van de techniek. Dat is heel leuk die technologie zolang het werkt, maar als het onverhoopt een keer niet werkt, dan was al snel het huis te klein, want je stond op punt om die ene geweldige schaakzet te doen, maar helaas werkte op dat moment de technologie niet mee, weg geweldige schaakzet. Maar het heeft ook mooie momenten opgeleverd, zo hebben we het eerste Lente kampioenschap gehad, wat even later gevolgd is door het Zomerkampioenschap.  Maar de laatste avond zal toch weer een hoop herinneringen ophalen worden voor vele, want dan mogen de ouders van onze jeugdleden weer in de kantine komen. Niet om gezellig een kopje koffie of thee te komen drinken om vervolgens weer gezellig bij te kletsen, maar ze worden de laatste avond aan het werk gezet. Om deze avond gezellig af te sluiten gaan we een van de vele schaakvarianten spelen deze avond. Deze avond gaan we Hands and Brains spelen. De aanwezige ouder wordt gekoppeld aan het jeugdlid en gaan samen spelen tegenover een ander koppel. De ouder bepaald welk stuk er gezet gaat worden, en het jeugdlid moet dan het stuk gaan verplaatsen over het bord. Maar om het echt spannend te maken, mag er onderling geen overleg zijn over te voeren strategie. Doordat vele ouders al blij zijn dat ze de diverse schaakstukken uit elkaar kunnen houden, kan dit verassende partijen op gaan leveren. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Aan het eiden van deze avond zal de eerste Zomerkampioen van onze jeugdafdeling worden gehuldigd, maar natuurlijk vergeten we de winnaars van de overige groepen niet. Om het seizoen helemaal feestelijk af te sluiten willen we met z’n alle nog een mooie groepsfoto gaan maken, ter herinnering van dit toch wel speciale schaakseizoen.

Deze week werd bekend dat, de man met de baard, zoals hij ook wel genoemd werd, Charles van Wettum het JTC gaat verlaten. Sinds 2005 is Charles al rector van het JTC. Op onze vrijdagavond schaakavond kwamen we hem met enige regelmaat tegen. Gelukkig duurt het nog even voordat hij afscheid neemt, maar het zal toch een vreemd gezicht worden dat we, de man met de baard, niet meer zien op onze vrijdagavonden.

Volgende week zal de ontknoping plaats vinden van het Zomerkampioenschap, er zijn dan 5 rondes gespeeld. Daarna gaan we nog een keer bij elkaar komen voor een gezellige afsluitende avond, om vervolgens aan een welverdiende vakantie te gaan beginnen. Als de scholen in september meer gaan starten, dan zal ook weer het nieuwe schaakseizoen plaats gaan vinden. Zoals het er nu naar uitziet starten we dan weer gewoon met de schaaklessen en de interne jeugdcompetitie. Lijkt het je leuk om ook te leren schaken, of kun je al schaken maar wil je graag meer leren, neem dan contact op met onze jeugdleider van SV De Pion. Dit kun je het gemakkelijkst doen via de website www.depion.nl Daar vind je meer leuke schaakverhalen en informatie over de vereniging.

Ook deze avond heeft onze huisfotograaf en voorzitter Ad, weer mooie foto’s gemaakt. Klik hier om alle foto’s te zien

Vergeet ons niet te liken en te volgen op Facebook.