5e ronde schaakcompetitie jeugd SV De Pion

Deze week was het alweer de 5e ronde van de schaakcompetitie. Na deze vrijdag is er twee weken lang geen schaken op het Jan Tinbergen College. Voor het zover is, werd er eerst nog lesgegeven en voor de interne competitie gespeeld. Er zijn al diverse stappen de revue gepasseerd, vorige week hebben we nog het licht laten schijnen op de stappen 3 en 3+. Nu wordt het tijd om bij stap 4 een kijkje te nemen. De moeilijkheidsgraad gaat steeds verder omhoog naarmate de stappen hoger worden. Wat leren de kinderen eigenlijk in de les van stap 4?

In stap 4 leren de kinderen onder andere over onderwerpen als: voordeel in de opening, vooruitdenken, koningsaanval, eindspelstrategie, en ruimen. Het programma is zo omvangrijk dat de jonge geesten er 2 jaar overdoen om de lesstof goed onder de knie te krijgen en zo succesvol het felbegeerde diploma van stap 4 te bemachtigen. Leraar dit jaar van de stap 4 is Frank Lambregts. Frank geeft al jaren les bij de club, en is zelf ook een behoorlijk goed schaker, iets wat je als leraar op niveau ook moet zijn.

Op de zaterdag na de interne competitie zijn er een aantal schakers van onze club nog naar Rotterdam geweest om daar deel te nemen aan de tweede speeldag van de Jeugdclubcompetitie. Kort uitgelegd is dit het Nederlands jeugdkampioenschap teamschaak. In totaal zijn er vier speeldagen voor gepland, waarbij er telkens twee partijen op één dag worden gespeeld. SV De Pion doet dit jaar mee aan dit toernooi met twee teams, in de leeftijdscategorie A/B en C. In de A/B-groep wist ons combinatieteam met Charlois twee maal te winnen en staat daarbij ook gelijk eerste in die categorie. Het team in de C-categorie verloor de eerste wedstrijd helaas, maar onze talenten wisten zich goed terug knokken in de tweede speelronde van die dag door met 2.5-1.5 te winnen (op vier borden wordt er gespeeld).

De uitslagen van de gespeelde wedstijden van de interne competitie zijn terug te vinden op de website van de Pion. Op www.depion.nl/jeugd

Wilt u zelf of uw kind meer over het schaken te weten komen, dat kan. Kom dan op een vrijdagavond tussen 18:30 uur en 20:00 uur naar het Jan Tinbergen College. U vindt ons op de 2e verdieping. De komende 2 vrijdagen zal er niemand aanwezig zijn i.v.m. de herfstvakantie. Daarna bent u van harte welkom om eens te komen kijken.