6e ronde schaakcompetitie jeugd De Pion

Nadat de jeugdige schakers van 2 weken herfstvakantie hebben kunnen genieten, was het vandaag weer tijd om de in de schoolbanken te gaan om les te krijgen in schaken. Na de les volgt de interne competitie. Deze competitie eindigt traditioneel met de kerstvakantie, na deze vakantie worden de winnaars en nummers 2 en 3 gehuldigd. Hierna volgt er weer een nieuwe competitiehelft. De beste speler van de 2 competitierondes wordt gehuldigd tot jeugdkampioen seizoen 2019 -2020, maar zo ver is het nog lang niet.

Voor de vakantie zijn we gestopt met de uitleg over stap 4. Normaliter zouden we nu verder gaan met stap 5. Echter doordat er op het moment van het schrijven van dit stukje niet iedereen aanwezig is, gaan we dit doorschuiven naar volgende week. Doordat stap 5 een erg hoog niveau is en er niet veel jeugdleden zijn die dit niveau halen, vonden we het wel zo fair om iedereen op de foto te kunnen zetten.

Na stap 5 volgt er nog een stap 6, maar die wordt op dit moment niet gegeven. Er zijn zelfs maar enkele leden van schaakvereniging de Pion die ooit deze stap met goed resultaat behaald hebben.

Nu er al diverse competitierondes zijn gespeeld in de diverse groepen, begint zich toch al een kleine voorsprong voor sommige leden af te tekenen. Er moeten natuurlijk nog een 6-tal rondes gespeeld worden en kan er nog van alles gebeuren, maar de verschillen beginnen toch al zichtbaar te worden. Het meest spannend is het natuurlijk in de A-groep, want daar zit de toekomstige jeugdkampioen in. Maar ook in de andere groepen is het spannend. Daar kunnen de jeugdige geesten promoveren of in het andere geval teruggezet worden naar een lagere groep. Dit wordt elke competitie bekeken zodat het voor alle spelers leuk blijft om elke vrijdagavond in de schaakcompetitie te spelen. Er moet natuurlijk altijd een uitdaging blijven.

De uitslagen van de gespeelde wedstijden van de interne competitie zijn terug te vinden op de website van de Pion. Op www.depion.nl/jeugd

Wilt u zelf of uw kind meer over het schaken te weten komen, dat kan. Kom dan op een vrijdagavond tussen 18:30 uur en 20:00 uur naar het Jan Tinbergen College, op de tweede verdieping. U bent van harte welkom!