Bekerwedstrijd te Zundert

Afgelopen donderdag – 27 oktober – de eerste ronde in de Beker B van de NBSB. De Pion had geloot tegen De Raadsheer en zo vertrokken we dus rond kwart over zeven naar de geboorteplaats van Vincent van Gogh. Café Het Wapen van Zundert is gelegen aan de Katerstraat en is het thuishonk van De Raadsheer.

Op het bord van Patrick Lubbers was het gelijk spektakel! Patrick had een stuk geofferd en de zwarte koning stond bijna midden op het bord. Patrick won het stuk terug maar daarna wist zijn tegenstander de aanval over te nemen en moest Patrick in een nederlaag berusten. Een schijnbaar gelijke stelling op het bord bij Patrick Heijnen. Maar dat schijn kan bedriegen bleek maar weer eens al te meer. Zijn tegenstander behaalde toch een voordeel en wist de partij te winnen.

Zo keken we dus tegen een 2-0 achterstand aan. Henk op bord 2, met zwart, verdedigde stug maar kwam een pion achter te staan. Tenslotte kwam er een eindspel met lopers van gelijke kleur op het bord wat zijn jonge tegenstander keurig wist af te ronden… 3-0

Teamcaptain, en chauffeur, Ad was nog als laatste bezig. Het grootste deel van de partij was het vooral verdedigen geweest maar op het eind (misschien onder tijdsdruk) liet zijn tegenstander wat steekjes vallen. Dit bleek echter niet voldoende te zijn om de partij gelijk te kunnen beslissen. Met voor beide spelers nog slechts 2,5 minuten op de klok deed Ad een remise aanbod wat direct werd aangenomen. Zo eindigde de wedstrijd dus in een 3,5-0,5 nederlaag en zit het Beker seizoen er voor ons op.