Brabantse Snelschaak kampioenschap Jeugd & Brabantse Pupillendag

Op 24 april 2022 zijn, na 2 jaar geen ‘over-the-board’ editie te hebben gehad, weer de Brabantse Pupillendag en het Open Brabants Snelschaakkampioenschap voor de Jeugd georganiseerd. Hartstikke leuk dat er uiteindelijk 49 kinderen de hele zondag fanatiek hebben geschaakt!

Bij het snelschaken werden er soms gewonnen stellingen nog verloren doordat de tijd op was. Maar gelukkig konden de kinderen naast het schaken dan ook meedoen aan het officieuze WK Stukken Opzetten. De beste tijd dit jaar, om van een dichte doos met schaakstukken en een dichte geklapt bord, tot een bord met de beginopstelling te komen, is 19 seconden geworden!

Bij het schaken zelf werden de volgende eindstanden bereikt:

Pupillendag

F-categorie:
1. Hrdya Dinanath
2. Roan Lenting
3. Niranjana Ganeshram

In de F-categorie waren 3 plekken voor de Nationale Pupillendag in het algemeen en 1 plek voor het beste meisje te vergeven. Omdat Hrdya en Niranjana een vrij plaats hebben, hebben Tiago Omnes, Matthijs Mahu en Bo-Ning Pao zich ook gekwalificeerd voor de Nationale Pupillendag.

G-categorie:
1. Melody Zhang
2. Damir Gafurov
3. Jayden Jin

In de G-categorie waren 3 plekken voor de Nationale Pupillendag in het algemeen en 1 plek voor het beste meisje te vergeven. Omdat Melody een vrij plaats heeft, hebben Sasha Isaev en Vera Deij zich ook gekwalificeerd voor de Nationale Pupillendag.

H-categorie:
1. Tim Ma
2. Aayush Venkatakrishnaiah
3. Pomme Leenen

In de H-categorie was 1 plek voor de Nationale Pupillendag in het algemeen en 1 plek voor het beste meisje te vergeven. Die zijn gegaan naar Tim en Pomme.

Aan de gekwalificeerd, veel succes op de Nationale Pupillendag!

Snelschaken
De A- & B-categorie hebben samengespeeld in een groep en dat leverde de volgende eindstand op:

1 – 2. Loek Vissers, Nirupa Ganeshram (Op onderling resultaat is Loek 1e, maar prijzengeld wordt gedeeld)
3. Boyd Leenen

C-categorie:
1. Azra Yildirim
2. Ot Hagen
3. Sam Paardenkooper

Ook de D- & E-categorie zijn samengevoegd. Daar werd om bekers gespeeld. Er waren twee deelnemers in de E-categorie, die mochten allebei met een beker naar huis:

1. Eric Yourui Zhang
2. Tessie Xia

In de D-categorie (en gecombineerd met de E) was dit de top-3:
1. Casper Deij
2. Roel Hompes
3. Tano van Schilt

Naast deze prijzen werden er ook nog heel wat prijsjes uitgedeeld aan kinderen die nog geen prijs hadden, maar wel aan het WK Stukken Opzetten hebben meegedaan! Zo gingen er uiteindelijk heel veel kinderen met een prijsje naar huis.

Er zijn uiteraard weer tal van foto’s gemaakt, veel van de foto’s zijn hier te vinden.

Namens de organisatie, bedankt aan alle kinderen die hebben meegedaan. Het was weer een heel leuk toernooi! Wellicht weer tot volgend jaar in Roosendaal op het Jan Tinbergen College bij Schaakvereniging De Pion!

Hieronder alle uitslagen en eindstanden:

AB

C

DE

F

G

H

Je kunt via de bovenstaande links ook doorklikken naar de andere categorieën