Corona-update

Dit weekend zijn er nieuwe coronamaatregelen ingegaan. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor ons als schaakvereniging. Voor de details verwijzen we graag naar de website van de Schaakbond, maar hieronder een beknopte samenvatting wat de maatregelen die vanaf 25 september gelden als impact hebben op de vereniging.

Jeugd
Voor de jeugd geldt dat vanaf aanstaande vrijdag ouders weer mee naar binnen mogen en dat bovendien de afstandsregels zoals deze nog gehanteerd werden vervallen. Dat betekent dat anderhalve meter afstand tussen kinderen boven de 12 jaar en vrijwilligers; en tussen vrijwilligers onderling; niet meer noodzakelijk is. De bestickering die hiervoor door het Jan Tinbergen College was aangebracht op de vloeren, is ondertussen ook weggehaald.

Senioren
Voor de senioren geldt dat vanaf aanstaande vrijdag het noodzakelijk is om een Coronatoegangsbewijs (CTB) bij te hebben (dit kan zowel digitaal met je smartphone als uitgeprint). Dit komt doordat we bij de senioren gebruik maken van een horeca-locatie, waarbij de schaakruimte niet afzonderlijk zal zijn van de horeca-ruimte. Als de Black Horse bezocht wordt, dien je dus over een CTB te beschikken. Hiermee vervalt de officiĆ«le afstandsregel bij de Black Horse.

Algemeen
Het is belangrijk om te weten dat het CTB impact kan hebben op een externe wedstrijd die of toernooi dat plaatsvindt in een horeca-gelegenheid, ook dan zal een CTB nodig zijn; Dit zal veelal vanuit desbetreffende organisaties gecommuniceerd worden. Uiteraard blijft de regel dat mocht je corona-gerelateerde klachten hebben, het advies is om niet te komen schaken.