De Online Pion Beker – Finaleronde

U zult wel denken, wordt er nog geschaakt? Natuurlijk wordt er nog geschaakt! De wereldtop schaakt sinds zaterdag op een fysiek bord in Wijk aan Zee. Dat kunt u natuurlijk hier volgen. Maar ondertussen wordt door onze leden ook nog geschaakt, want Koen Riemens en Ivo Kok zijn bezig met de finaleronde van de eerste editie van De Online Pion Beker. Na de breek meer.


Koen had tot de finaleronde nog geen match verloren, Ivo wel! Voor Ivo is het dus zaak om twee keer een match van Koen te winnen om zichzelf tot winnaar te kunnen uitroepen. Koen heeft aan één match winnen voldoende. Dat Koen risico kon nemen zien we in de eerste partij. Hij gaat vol op de aanval en dat geeft behoorlijk wat spektakel, maar Koen vergeet stukken bij de aanval te halen en dan slaat Ivo genadeloos toe.

https://lichess.org/embed/qYW8btD1?theme=auto&bg=auto

In de tweede partij van de eerste match gaat het allemaal wat sneller. Koen geeft wit het openingsinitiatief waar wit op hoopt en vervolgens loopt zwart achter de feiten aan. Na 18 zetten heeft Ivo de eerste match van de finale binnen. Dat wordt deze week nog vervolgd dus!

https://lichess.org/embed/iZV7ttM9?theme=auto&bg=auto