De Online Pion Beker – Ronde 3

We hebben de derde speelweek ondertussen weer achter de rug. Ditmaal kunnen we genieten van alle partijen. De spannendste match was die tussen Ivo Kok en Koen Riemens. Daar was een beslissingspartij voor nodig! De partijen vindt u hier onder.U zult denken ‘hoe kan deze partij opeens afgelopen zijn?’. De tijd van wit was op. Dat is zuur voor Ivo! Hij revancheerde zich gelukkig in de tweede partij.

Een beslissingspartij was dus nodig!

Deze partij ging alle kanten op, van gewonnen voor wit volgens de engine naar gewonnen voor zwart naar 0.00, naar winst voor zwart en toch liep Koen met de overwinning weg. De tijdnoodfase leek Ivo twee keer de das om te hebben gedaan. Gelukkig kan hij nog via de verliezershelft terugkomen in de finale!

Pim Eerens speelde tegen Ad Bruijns, op papier zou dat eenvoudig zijn voor Pim, maar onze voorzitter mag nooit onderschat worden. Zijn vuurdoop op LiChess kunnen we hieronder zien:

In de tweede partij liet Ad wat kansen op beter spel door zijn vingers glippen. Zo was in plaats van Lxb6 de zet Pg5 een stuk beter! Maar ook voor Ad geldt, de finale is nog niet uit zicht.

De derde en laatste match was er een tussen Patrick Peeters en Joshua Prevoo. Voor een van hen zou het wel de laatste match zijn.

Joshua liet er geen gras over groeien en de tweede partij ging ook al snel gewonnen naar hem. Bij beide partijen eindigde hij met meer dan 8 minuten op de klok.

Zo blijven we nog over met 6 spelers die nog kans maken om de eerste Online Pion Beker te winnen!