De Pion 1

De Pion 1 – Charlois 2

Na een wedstrijd met zeer wisselende kansen was het uiteindelijk 5 – 3 voor ons eerste team regen Charlois Europoort 2. Kleine kansen op handhaving blijven bestaan… wordt vervolgd.

Na een valse start van de teamleider René van den Broek (bord 4) stond het team al na anderhalf uur spelen op een 0 – 1 achterstand. Maar op de een of andere manier had dat geen enkele invloed op het verloop bij de andere partijen. De mannen van het eerste bleven gewoon doorknokken. En na een fraaie winst van Eric van Loon (bord 6) stond het een uur later alweer gelijk. En vervolgens kwamen er winstpartijen bij van Thijs van Tilborg (bord 8), Marcel Huijser (bord 3) en Ivo Kok (bord 1). Dus toen stond het om ongeveer half vier al 4 – 1 voor De Pion.

Het eerste matchpunt was daarmee binnen. En nou, dan nog even een half puntje scoren en de twee matchpunten zouden binnen zijn. Maar niks aan de wedstrijd van gisteren verliep eigenlijk normaal. Een wedstrijd met wisselende kansen was het zeker op de individuele borden. Dus net toen we dachten dat Erik van Elven (bord 7) voor de volle matchpunten ging zorgen, haperde er iets bij hem. Eerst was het de klok die bij zijn bord stond. Maar daar kon Erik helemaal niks aan doen. Wedstrijdleider Ad Bruijns kwam snel met een vervangende klok aan en had heel kort daarvoor toevallig nog de tijden op de klokken genoteerd. Dus slechts een paar minuten na het plotsklaps uitvallen van de oorspronkelijke klok, had Ad de vervangende klok al in gang gezet.. Maar daarna ging het in de stelling van Erik ook mis, en verloor hij in een moeilijke stelling op tijd. De tussenstand was daardoor op 4 – 2 gekomen.

En ja, de partijen bij Koen Riemens (bord 2) en bij Carlo Rens (bord 5), daar hadden de tegenstanders van Charlois Europoort toch echt winstkansen. Maar zoals gezegd, niks verliep die middag gewoon…. Koen wist knap zijn partij remise te houden en Carlo Rens lukte dat uiteindelijk om half zes ook!  En als teamleider ben je dan ongeveer vier uur nadat je zelf hebt moeten opgeven alsnog bij met het resultaat van die middag!  Door deze overwinning hebben we nog kleine kansen op handhaving in deze 3e klasse. Essentieel daarvoor wordt dat we de volgende wedstrijd op 2 maart a.s. tegen Goes winnen. En dat proberen we elke wedstrijd, dus ook deze wedstrijd. Wordt wederom vervolgd dus, maar dan pas over vier weken !