De Pion 2: we zijn er bijna (maar nog niet helemaal)

De Pion 2 heeft weer een horde genomen op weg naar het kampioenschap. Een hele lastige horde, zo bleek wel. De sterkte van De Zwarte Dame uit Kruiningen viel lastig in te schatten: wisselende resultaten en een nogal wisselende teamsamenstelling. Maar wij kwamen erachter dat het toch een verdraaid sterke tegenstander was, die ons dan ook een bijzonder lastige middag bezorgde.
Het team van De Zwarte Dame bestond uit 8 mannen met allen een toch zeer lichte huidskleur. Waar is die zwarte dame dan gebleven? Maar ja, wij spelen in The Black Horse en daar staat ook geen zwart paard in de gang. Het duurde zeer lang voor dat er enige aftekening kwam op de diverse borden. De eerste beslissing viel bij mij op het bord. Ik stond niet onaardig, al had ik last van een ingesloten loper. Toen ik eindelijk de bevrijdende zet kon spelen (of dacht te kunnen spelen) die mijn loper zou bevrijden, offerde mijn tegenstander ineens pardoes een toren op h7. Was dat briljant of een overmoedige zet die hem fataal zou worden? Het bleek het eerste: ik moest gedwongen nemen en daarna ging ik gedwongen mat in 4. Een prachtige combinatie!
Daarna dubbel positief nieuws. Patrick Lubbers won (ik ben vergeten navraag te doen hoe het bij hem gegaan is, dus weet daar verder niks van) en ook Bas Robben haalde een punt binnen. Bas speelde tegen Alexander van ’t Hoff, die ook speelde (of nog speelt) bij BSV. Bas speelde een schitterende partij: hij offerde eerst een pion en daarna de kwaliteit en kreeg daarna een overweldigende aanval die hem de winst opleverde.
Henk Alberts liet niet veel later een remise optekenen, maar bij Muhammed Almatni ging het helaas mis. Een ijzersterke pion, ondersteund door een sterke toren drong zijn stelling binnen, terwijl Muhammeds eigen pion buitenspel stond. Muhammed verloor en daarmee kwam de stand op 2½-2½ en was het nog even heel spannend. Even, want een blik op de de borden van Anthony en Thimo, onze superscores in ons team, gaf al snel vertrouwen dat het wel goed zou komen.
Anthony Snijders kreeg een ijzersterke aanval langs de 7e rij en dat leverde hem een stuk op. Hij speelde het secuur uit en haalde het volle punt binnen. Theo Potjes stond niet slecht, maar zijn tegenstander had wel een vrijpion die gevaarlijk kon worden. Het kwartje kon twee kanten op vallen. Totdat Theo op ongelukkige wijze een stuk verloor en hij het niet meer kon redden.
De tegenstander van Thimo Linders had een methode bedacht om zich door Thimo te laten onderschatten. Op zijn trui stond met grote letters “DOM” geschreven. Het werkte niet. In een dichtgeschoven pionnenstelling drong Thimo met zijn koning de stelling binnen en voerde de druk geduldig en subtiel op. Zijn tegenstander kwam steeds meer klem te staan, verloor een paar pionnetjes en zo haalde Thimo het punt en daarmee de overwinning voor ons binnen.
Behalve de wedstrijdwinst leverde het treffen met De Zwarte Dame ons nog een onverwachte winst op. De tegenstander van Anthony (Klemen Pernat Sušek) bleek in Roosendaal te wonen en wil lid worden van De Pion. Uiteraard is hij van harte welkom!
Onze concurrent in de titelstrijd (Sliedrecht 3) won overtuigen met 6-2 van De Baronie 4, dus moet er in de laatste wedstrijd tegen Krimpen a/d IJssel 4 minimaal gelijkgespeeld worden om het kampioenschap binnen te halen. Op papier is Krimpen a/d IJssel 4 een team waar we geen moeite mee zouden moeten hebben. Maar je weet maar nooit. Dus nog één keer met volle kracht er tegenaan en dan kunnen we straks samen het eerste een dubbel kampioenschapsfeest vieren.

De Pion 2 – De Zwarte Dame 2 4½ – 3½
Kees van Hogeloon (1483) – Riny Westveer (1663) 0 – 1
Muhammed Almatny (1630) – Leendert van Klinken ( – ) 0 – 1
Henk Alberts (1541) – Ad van Klinken (1538) ½ – ½
Anthony Snijders (1481) – Klemen Pernat Sušek ( – ) 1 – 0
Thimo Linders (1650) – Marco Baars (1442) 1 – 0
Bas Robben (1517) – Alexander van ’t Hoff (1127) 1 – 0
Patrick Lubbers ( – ) – Marius Leendertse (1302) 1 – 0
Theo Potjes (1402) – Flip Meijaard (1326) 0 – 1