De Pion 2 wint met 4-3 van DSC 2

De Pion 2 heeft met een goed gevoel de externe competitie van dit seizoen afgesloten. In Dongen werd met 4-3 gewonnen van DSC. 4-3??? Ja, dit keer speelden we eens een keer 7 tegen 7. DSC had maar 7 spelers, ook De Pion 2 had er maar 7, dus werd het 7 tegen 7. Met veel pijn en moeite hadden we nog wel een 8e speler erbij kunnen zoeken, maar om iemand moeilijk te laten doen om vervolgens een hele middag voor Jan Doedel erbij te zitten omdat er geen tegenstander is, is ook zo wat. Zeker in een wedstrijd die nergens meer om gaat.
Het werd een spannende en onvoorspelbare middag, die niet zo best voor ons begon. Patrick Heijnen speelde op bord 6 tegen de speler van DSC met de hoogste rating (al zegt dat ook niet alles natuurlijk) en kwam er niet aan te pas. Hij kwam al snel in de verdrukking en dat leverde zijn tegenstander een stuk en daardoor de partijwinst op. Ook ik was snel klaar. Er werden in snel tempo stukken afgeruild, wat mij een eindspel opleverde waarin ik de goede en mijn tegenstander de slechte loper had. Er bleek echter minder in te zitten dan ik gehoopt had en mijn tegenstander wist het kundig remise te keepen. Xandar van Gentevoort leek ook een moeilijke middag te krijgen. Met een kwaliteit achter, maar een pion meer leek het ploeteren te worden, maar de partij was ineens wel heel snel afgelopen toen Xandar een soort van mat achter de paaltjes kon geven. Eén paaltje ontbrak, maar dat veld werd gedekt door Xandars paard.
En vanaf dat wat gelukkige moment ging het crescendo met De Pion 2. De tegenstander van Anthony Snijders pakte een vergiftigde pion, waarna Anthony met een vorkje een toren won. Dus die partij ging gewonnen. Mark Mathon stond naar eigen zeggen stukken minder, maar zijn tegenstander was zo vriendelijk al zijn goede stukken af te ruilen tegen Marks slechte stukken en er bleef een remisestelling over. Met zetherhaling werd de remise bekrachtigd.
Bas Robben en Henk Alberts bleven over en speelden beiden een marathonpartij. Bas was in een toreneindspel terechtgekomen waarin hij de enige overgebleven pion had. Zonder enorme blunder zou hij zeker niet verliezen. De tegenstander van Henk Alberts moest dus per sé winnen, maar hij zag niet hoe. Na eindeloos op en neer geschuif van stukken berustte hij dan maar in remise. Bas wist het eindspel net niet te winnen. Zijn tegenstander (Jan Haast, de vader van Nederlands dameskampioen Anne Haast) vond op tijd de juiste verdediging en Bas kwam niet verder.

En nu: op naar het nieuwe seizoen!

DSC 2 – De Pion 2 3 – 4

Paul Smulders (1446) – Henk Alberts (1565) ½ – ½
Maarten Damen (1406) – Xandar van Gentevoort (1598) 0 – 1
Jan Haast (1616) – Bas Robben (1508) ½ – ½
Peter van Ruth (1453) – Kees van Hogeloon (1479) ½ – ½
Martin Hessels (1097) – Anthony Snijders (1421) 0 – 1
Peter Stokkermans (1634) – Patrick Heijnen (1327) 1 – 0
Eddy Jongenelen (1063) – Mark Mathon (1466) ½ – ½