Een berichtje van de club

Het is weer even geleden dat Schaakvereniging De Pion iets van zich heeft laten horen. De coronacrisis heeft ook bij De Pion behoorlijk wat roet in het eten gegooid. Alle lessen moesten van het ene op het andere moment gestopt worden, de schaakcompetities van de jeugd én senioren werd ook gestopt, en hier is geen winnaar meer uit de bus gekomen. Het was een vervelende situatie waar iedereen ineens mee overvallen is.

Desalniettemin heeft Schaakvereniging De Pion zich van de beste kant laten zien, en al snel was er een online schaaktoernooi opgezet voor de jeugd en senioren. Op vaste dagen en tijdstippen (dinsdag, vrijdag en zondagavond) wordt er sindsdien fanatiek online geschaakt. Dit is een goede tijdelijke vervanger voor het clubschaken en zo blijven de ‘schaakskills’ in ieder geval wel behouden.

Hoe gaan we nu verder, vanaf 4 september zal onze jeugd de resterende lessen gaan inhalen van alle stappen en gaan ze zich gaan klaarstomen voor het examen, wat door de coronacrisis ook niet plaats heeft gevonden. We gaan dus eerst het vorige seizoen afmaken voor de jeugd en deze ook op een leuke manier afsluiten. Daarna gaan we starten met het nieuwe seizoen. Dit houdt wel in dat het nieuwe schaakseizoen langer gaat duren dan de afgelopen jaren. Er zullen wel voldoende lessen gegeven moeten worden om de jeugdleden klaar te stomen voor het volgende schaakniveau!

Dit jaar gaan we voor in de zomer ook een fotoschaakwedstrijd organiseren, hoe komen de leden van Schaakvereniging De Pion al schakend de zomer door? Het is natuurlijk ook leuk om te zien hoe dat onze leden op een andere manier de zomer schakend doorkomen dan bij de club. Houd hiervoor onze website (www.depion.nl) in de gaten voor alle schaakvolle zomerkiekjes. De online toernooien zullen in de zomervakantie wel op een lager pitje doorgaan met diverse varianten van het schaakspel in een toernooivorm.

Ondanks de coronacrisis hebben we niet stil gezeten en we verheugen ons weer op de start om met z’n allen weer fysiek te gaan schaken, want dat blijft toch het leukste.

We wensen u dan ook een hele prettige zomervakantie, en hopelijk mogen we u weer in alle gezondheid begroeten in september op onze vaste jeugdlocatie in het Jan Tinbergen College, of bij de Black Horse, waar onze senioren spelen.