Eerste matchpunten Het Tweede

Het Tweede heeft tegen De Baronie haar eerste matchpunten weten te pakken. Dat mag niet onbeschreven blijven. Er werd nog getwijfeld om een videoverslag te publiceren, maar het eindresultaat daarvan lijkt uw verslaggever toch iets wat te onduidelijk. Dus leest u hieronder het verslag.


Nadat op woensdag de opstelling bekend, was het op de wedstrijddag zelf Marieke van Essen die het team naar de overwinning loodste, letterlijk. Ivo Kok reed via zijn favoriete route in Breda maar die route werd onderbroken door wegwerkzaamheden. Marieke gaf vervolgens de route-instructies en dat hielp, want keurig op tijd arriveerden zij, Ngo Hin Cheng en ondergetekende bij de speelzaal. Dat bleek cruciaal.

Veel van sommige partijen heeft uw verslaggever niet gezien. Marieke was als eerste klaar door solide in een, zeker optisch, betere stelling remise aan te bieden. Dat was tactisch slim, Jasper Willeboordse nam het remise-aanbod dan ook maar aan. We kwamen vervolgens snel op voorsprong doordat Michiel Antonissen het niet helemaal handig speelde tegen uw verslaggever.

René van den Broek speelde remise tegen de teamleider van De Baronie, Kees Ooms. Benny Onrust had op het derde bord een interessante partij tegen Willem van der Linden. Willem offerde een kwaliteit om de aanval van Benny te verstoren. Dat bleek een juiste keuze, Benny verloor de controle en de partij.

Nadat onze teamcaptain Koen Riemens in een spektakelstuk op vrijdagavond remise uit het vuur sleepte tegen teamaanvoerder Ivo Kok, werd de remise die hij scoorde tegen Arno Slagboom minder een spektakelstuk. Henk Alberts daarentegen kon wel voor een spektakelstuk zorgen. Tegen Frank de Jong speelde hij een prima pot, maar Frank wist behendig een kwaliteit te winnen en dat leidde naar het verlies van Henk.

Ivo Kok speelde tegen Sebastiaan Dijksman een strakke winstpartij. Vanaf zet 23 werd het nieuw aldus Ivo, voor beide spelers. Ivo ging daar het best mee om en won zo een wurgpartij. Ngo Hin was als laatste bezig. Hij had onderweg een kwaliteit gewonnen. Maar zijn tegenstander, Carlos Hemmers, was taai. Ngo Hin had echter het juiste plan bedacht in het eindspel. Paard en toren aan elkaar verbinden, waarbij ze ook nog eens een matbeeld moesten voorkomen. Als je dan wat pionnen over houdt om mee te rennen, is de winst eenvoudig.

Dat levert dan deze tabel op: 

In de stand van Klasse 3G staan nu 6 teams op 2 matchpunten! En in bordpunten is het verschil tussen die 6 teams maximaal 2.5 punten. Uiterst spannend dus.