Gehavend Tweede lijdt forse nederlaag

De Pion 2 – BSV 3: ½-7½. Boem! Dat komt aan… Een ronduit dramatische uitslag. Maar was de wedstrijd zelf zo dramatisch? Dat valt eigenlijk wel mee.

Allereerst waren we als team behoorlijk gehandicapt. Geen Mohammed Almatny, geen Joshua Prevoo, geen Xandar van Gentevoort en geen Ad Bruijns. Die laatste zorgt dit seizoen steevast voor een winstpunt aan het eerste bord, maar werd nu uitgeleend aan het eerste. Wij waren behoorlijk verzwakt, terwijl BSV 3 op normale sterkte was. Als wij in onze sterkste opstelling hadden gespeeld was het een heel andere wedstrijd geworden.
En zijn de spelers die overbleven dan kansloos van het bord geveegd? Nee, geenszins! Halverwege de wedstrijd stond iedereen ongeveer gelijk, maar daarna ging het bij iedereen alsnog ergens mis. Je hebt weleens van die dagen… In onze eerste wedstrijd tegen EGS 2 was het precies andersom. Toen viel alles voor ons precies de goeie kant op en wonnen we, enigszins geflatteerd, met 6½-1½. En nu viel alles verkeerd en verloren, wederom enigszins geflatteerd, met 7½-½. Maar dat neemt niet weg dat ieder van ons een behoorlijke partij heeft zitten spelen. Alleen was op elk bord de tegenstander net even sterker. Behalve in het geval van Bas Snijders, die zijn tegenstander (Wesley Hopmans) keurig op remise wist te houden. Complimenten ook voor Faith Snepvangers, die haar eerste externe partij speelde en in vergelijking tot de rest van het team nog bijzonder weinig schaakervaring heeft, maar haar tegenstander (Alexander van ’t Hoff) uitstekend tegenspel gaf. Lang leek het gelijk op te gaan, maar langzamerhand kwam Faith iets slechter te staan en ging het mis. Net zoals bij de rest van het team, ik ga verder maar niet op de details van de partijen in. (Temeer omdat ik die niet ken, omdat ik het niet bij iedereen tot in detail gevolgd heb.) Deze wedstrijd maar snel vergeten en snel door naar de volgende, tegen Raadsheer 2 uit Zundert. Alhoewel, snel… Die wedstrijd is pas op 2 april.
Nog even iets anders memoreren. Voor de wedstrijd gaf Theo Potjes aan dat hij intussen al weer 86 jaar oud is en wellicht de oudste speler is die ooit voor De Pion in een externe wedstrijd heeft meegespeeld. En bij tijd en wijle speelt Theo nog altijd als een jonge God. Dat geeft ons “jonkies” goede moed. We kunnen nog een hele tijd vooruit!

De Pion 2 – BSV 3 ½ – 7½

Henk Alberts (1589) – Ronny Liekens (1658) 0 – 1
Bas Robben (1518) – Pieter-Jan Demmers (1599) 0 – 1
Kees van Hogeloon (1475) – Henry Groenveld (1656) 0 – 1
Anthony Snijders (1429) – Laurens Quinten (1583) 0 – 1
Theo Potjes (1376) – Fred Kaijser (1567) 0 – 1
Mark Mathon (1478) – Jan Haverhoek (1503) 0 – 1
Bas Snijders (1434) – Wesley Hopmans (1375) ½ – ½
Faith Snepvangers ( – ) – Alexander van ’t Hoff (1108) 0 – 1