Hoogeveen 22 – dag 1

Gisteren de eerste ronde van het schaaktoernooi in Hoogeveen. Jammer genoeg had de heer Neumann op het laatste moment afgemeld Vrijdag waren Erik en ondergetekende al aanwezig om te helpen met het opzetten van de DGT borden. Frans en Dian waren er ook, zij waren donderdag al afgereisd naar Hoogeveen en hadden al kwartier gemaakt in ons huisje op park Westerbergen. Stipt om 9.00 uur gingen de amateurs van start. André van de Laar speelt ook weer mee!

De matches en het Open gingen gisteren middag van start. Gelukkig was de amateur groep op tijd klaar zodat we redelijk de tijd hadden om de Open groep en de matches te starten. Dit jaar hebben we extra hulp van Angeligue Osinga en André van de Graaf die dit jaar stage lopen/ Huub Blom en Peter Boels zijn ook van de partij. Huub als arbiter bij de matches en Peter schrijft deze week natuurlijk weer mooie verhalen op de site van het toernooi.

Na afloop van de Open zijn we met zijn allen nog gaan eten bij Zie Zo. Een goed eet tentje in het centrum van Hoogeveen. Vooral de Grand Desert valt zeer in de smaak! Discussie aan tafel over “Pf6, mat in vier!”. Tja want wat moet er nu precies gebeuren als blijkt dat de mobiele telefoon toch aanstaat. Is het maken van een geluid of het schallen door de telefoon van een bepaalde zet een nul of krijg je dan alleen 10 minuten in mindering?…. Wordt Vervolgd!

EN uiteraard is het weer erg gezellig in ons huisje – volop Belgisch bier en uiteraard een pyjama party…..