Hoogeveen 22 – dag 2

ZieZo daar zijn we weer! Gisteren weer met een hele groep uit gaan eten bij restaurant ZieZo. Een absolute aanrader! Heerlijk drie gangen menu; voorgerecht, hoofdgerecht en dan ter afsluiting de Grand Desert. Voor sommigen onder ons het hoogtepunt van de avond. Enfin het is er smikkelen en smullen.

Bijna zou je vergeten dat er ook nog geschaakt wordt in het Raadhuis. Daar waar de gratis koffie en thee iedere dag weer op ons, de deelnemers en zelfs de bezoekers staat te wachten. Complimenten aan de bodes! Een tweede remise partij in de match tussen Max en Daniël. Spannender was het bij de andere match. Lucas wist te winnen. De stand in beide matches komt daardoor op 1-1.

Aan de hoogste borden van de Open een aantal onverwachte uitslagen. Remises op de eerste 2 borden en Thomas Beerdsen verloor. Dat wordt voor een aantal van de toppers dus een inhaalrace om aan het eind van ronde 7 bij de eerste vier te komen. Deze spelen namelijk – misschien wat ongebruikelijk – een knock-out match om de 1e plaats.

Alle borden worden live uitgezonden dit jaar. Dat ging niet zonder slag op stoot want de techniek (USB hub) liet ons in het begin een beetje in de steek. Bleek dus een probleempje te zijn met de stroom aanvoer. Ja, zoveel borden tegelijk dat vreet energie. Hopelijk gaan we er niet aan failliet 🙂

Gisteren kwam Huub nog even langs om gezellig een biertje mee te drinken. Uwer voorzitter heeft uiteraard bij vertrek uit Roosendaal weer een aardige voorraad bier achterin de auto gegooid. We gaan zeker niets tekort komen deze week! Dian en Erik wandelen wat af in de ochtend uren. Het was gisteren redelijk weer hier. Een klein zonnetje en geen regen. Prima herfstweer!