Hoogeveen 22 – dag 5

Deze morgen zijn we alle koningen gaan controleren. Zou toch vervelend zijn als plots het kruisje los komt te zitten…. https://www.youtube.com/watch?v=VW-zbgL_j2g

Na een lekker ontbijtje – yoghurt met druifjes en een overheerlijke eierkoek van Dian – gingen we weer opgewerkt richting de speelzaal. Extra vroeg deze keer want het was vandaag een druk programma. Twee ronden Open stonden er op het programma. Een eerste ronde om 9 uur en een tweede ronde om 15 uur. Aanpoten dus. Gelukkig waren alle arbiters op tijd aanwezig en konden we stipt om 9 uur van start gaan!

Aardig wat bezoekers vandaag. Harry Gielen kwam weer veel foto’s maken en ook Arno Eliens kwam een kijkje nemen. Verder was ook Yannic Husers van de NK ABC Almelo op bezoek. Even bijpraten over de plannen voor de NK volgend jaar. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Net zoals die voor de NK E waar uwer voorzitter (en ook Arno) bij betrokken zijn.

Lucas speelde vandaag. Daniël won zijn partij. Deze partij leek lange tijd remise te gaan worden. Van Huub begreep ik zelfs dat Dharda nog remise had aangeboden maar dat Max door wilde spelen. Dat ging niet helemaal goed. Het witte paard van Daniël kwam opeens de stelling binnen en toen was het opeens snel voorbij.

Het is in de Open groep nog spannend voor de eerste vier plaatsen. Een goed in de gaten houden hoe dat af gaat lopen.