Hoogeveen Schaaktoernooi 2

Mag je ook je eigen pen gebruiken?, vroeg een speler mij deze namiddag. Gisteren lagen er bij ieder bord 2 mooie 150 jaar KNSB pennen. Natuurlijk mag dat, zo sprak ik, als je maar noteert. De betreffende speler was in de veronderstelling dat hij alleen de “officiële” toernooi pen mocht gebruiken… enfin zo zie je maar weer.

Gisterenavond heerlijk gegeten bij ZieZo. De baas herkende ons nog van vorig jaar dus het eerste rondje was op zijn kosten! Zoals gezegd het was er weer voortreffelijk! Pas laat kwamen we weer aan in ns huisje. Geen eigengemaakte appeltaart deze keer maar wel een Gouden Carolus “Whiskey infused” 

De dag begon vandaag met een zonnetjes. Toch was het nog te nat in het bos om lekker te wandelen zo hoorden we van Erik en Dian. Huub was al vroeg in de speelzaal. Hij had niet kunnen douchen omdat er geen handdoeken in het huisjes waren. Gelukkig heeft hij die zojuist bij de Hema kunnen kopen.

Bij het naar de speelzaal rijden zagen we André van der Laar op de fiets dat doet hij wel vaker en gelukkig was het droog. Alle van der Veen is vandaag weer aanwezig om stage te lopen. Yannick Husers is maandag weer van de partij en uiteraard zorgt Fons van Harmond ook vandaag weer voor de live borden. Alles loopt dus op rolletjes!  Neem daarbij dat ik vanmorgen weer een beker heerlijke chocolademelk kon nuttigen en mijn lunchpakket in die geweldig handige ‘little’ oorzakjes kon stoppen….