Hoogeveen Schaaktoernooi 4

Eén partij begon gisteren middag een half uurtje later. De trein waarin de speler zat was in botsing gekomen met een zwaan. Dat betekende dus een vertraging waardoor de aansluiting op de trein van Zwolle naar Hoogeveen werd gemist. Gelukkig nam de speler op tijd contact op met de wedstrijdleiding en werd hij zelfs door Yannic met de auto van het station in Hoogeveen naar de speelzaal gebracht! 

“Het was net boter”, zo verkondigde Dian toen wij gisterenavond weer terug kwamen in ons huisje. Het pak melk – met een houdbaarheids datum van midden 2024 – was niet meer goed. Dat wordt dus omruilen vandaag!

In de Open groep één speler met 3 uit 3. De jeugdige Ritvik Krishnan, geboren in 2007, uit India heeft nog geen partij verloren. Vandaag mag hij tegen GM Sipke Ernst. Benieuwd hoe dat gaat aflopen.

Zoals ook op Schaaksite.nl vermeld staat doen een aantal spelers zowel met de amateurs ochtend als middag mee. Een hele prestatie. Iedere dag dus 2 partijen. Morgen hebben de amateurs ochtend een vrije dag maar spelen de Open en de amateurs middag 2 ronden en dat levert heel veel aangevraagde byes op. Geeft maar eens te meer aan hoe lastig men het vindt om 2 partijen op 1 dag te moeten spelen.

Gisteravond geen ZieZo maar een heerlijke huisgemaakte risotto Griesmeel pap als toetje en als klap op de vuurpijl appeltaart met slagroom. Dat was dus weer smikkelen en smullen geblazen!