Hoogeveen Schaaktoernooi 5

Vandaag weer op tijd naar de speelzaal. Ook Erik was deze keer van de partij. Twee ronden vandaag. De Open en de Amateurs ‘middag’ groep begonnen om 9 uur stipt! Straks om 15.00 uur de 2e ronde.

De partij tussen Sipke Ernst en Ritvik Krishnan eindigde gisteren middag behoorlijk spectaculair. Ritvik gaf een schaakje met de dame die zomaar geslagen kon worden…. maar dan stond zwart wel pat! Volgens de kenners had de partij al veel eerder in remise kunnen eindigen. Het eindspel dat op het bord stond was voor geen van de partijen te winnen geweest.

Na afloop van de partijen moest gisteren nog veel gedaan worden. De indelingen van de Open en de Amateurs moesten gemaakt worden en alle bordjes moesten weggezet worden. Aanpoten geblazen dus want we wilden weer op tijd bij ZieZo zijn en de bodes wilden ook naar huis.

Aangekomen bij ons favoriete restaurant merkte Jeroen op dat de indeling van de Amateurs nog niet online stond…. Frans sprong gelijk op van zijn stoel en holde zo snel mogelijk terug naar het gemeentehuis. Alles dicht! Gelukkig liep één van de bodes nog buiten rond en die kon de deur open doen. Snel de laptop opgestart en dat ene upload knopje – dat vergeten was – ingedrukt waardoor de uitslag weer op het internet te vinden was. 

Thuis in ons huisje kon er nog gekeken worden naar de wedstrijd Lens – PSV. Het werd pas echt spannend toen het beeld opeens op zwart ging. Duizend bommen en granaten… bleek dat Erik even per ongeluk op het knopje van de afstandsbediening had gedrukt.