Hoogeveen Schaken dag 1

Gisteren, vrijdag 15 oktober, werd de eerste ronde in de Open groep gespeeld en ook de 1e ronde van het NK schaken – kwalificatie – bij de heren. De kwalificatie bestaat eruit dat men per ronde een partij met wit en een partij met zwart speelt. Eindigt deze minimatch gelijk dan wordt er een ty-break gespeeld. De winnaars gaan door naar de 2e ronde. In de 2e ronde stromen weer een aantal al geplaatste spelers in.

Ik heb nu ook de corona scanner op mijn mobiel geĂŻnstalleerd. Nauwgezet wordt een iedere die het spelersgebied wil betreden gecontroleerd! En dat is geen sinecure. We zijn echt streng hierin. Tot nu toe loopt dit echter heel soepel. Het scannen gaat behoorlijk vlot en er ontstaan geen lange rijen.

Ons huisje is lekker ruim. 3 aparte slaapkamers; hoeven we het gesnurk van Erik niet aan te horen 🙂 We hebben alleen geen afwasmachine, dat wordt dus met de hand afwassen deze week. De eerste lekkere biertjes zijn al genuttigd dus we komen de week wel door. Het aanzetten van de TV viel nog niet mee. “Knopje onderaan de TV eerst indrukken” stond er op het briefje op het TV kastjes. Enfin ik heb er een tiental minuten naar zitten zoeken. Ook Frans kon hem niet vinden. Uiteindelijk bleek het knopje rechts aan de zijkant te zitten. Ok het was wel het onderste knopje….

Erik is op dit moment nog onderweg naar Hoogeveen. Het komt wat later omdat ie eerst nog op een reisje langs de Rijn moest….