Hoogeveen Schaken – slot

Het Hoogeveen Schaaktoernooi zit er weer op. Vanaf donderdagmiddag 14 oktober tot en met zaterdag 23 oktober waren we (Frans, Erik en ondergetekende) aan de slag voor dit mooie schaakevenement.

Anne Haast behaalde zaterdagmiddag haar 5e titel door een overwinning op Machteld van Foreest. Bij de heren plaatste Hing Ting Lai zich als laatste voor de finale.

Zaterdag nog de laatste loodjes. De groep van de amateurs begon weer om 9.00 uur, maar de dames en de heren al om 12.00 uur. Gelukkig waren er geen barrages dus kon er op tijd met de prijsuitreiking begonnen worden. De Open groep begon echter pas om 14.00 uur en was dus pas rond 19.00 klaar. Het was daarna nog lastig voor Frans om de juiste geldprijzen te bepalen omdat er maar 1 prijs behaald kon worden. Was je bijvoorbeeld 4e overall maar 1e in categorie dan leverde dat laatste meer op.

Na nog gegeten te hebben in Hoogeveen vertrokken we zo rond 21.45 richting Roosendaal waar we precies om 23.59 bij Frans voor de deur parkeerden. Met genoeg lawaai 🙂 kwamen we de auto uit zodat Dian al wakker werd en de deur kon opendoen.

Al met al was het een leuk week en hopelijk mogen we volgend jaar weer van de partij zijn. Mochten er schakers van De Pion ook eens mee willen doen aan dit toernooi dan kan ik dat van harte aanbevelen. De omgeving is erg bosrijk en er zijn ook mooie wandelingen en fietstochten te maken.