Jeugdwedstrijd tegen BSV

Vandaag stond er een derby op de planning tegen de schaakvereniging van Bergen op Zoom, BSV. De rivaliserende vereniging kwam op bezoek op het JTC, waar in de middag een vijftal partijtjes per persoon werd gespeeld. Het tempo was 15 minuten pppp.

Wat het resultaat van de match zou worden werd in de eerste speelronde al snel duidelijk. BSV won met 9-2. Met de tweede partij, waarbij iedereen dezelfde tegenstander nog had (maar dan met andere kleur), ging het niet veel anders. In de derde ronde kwam De Pion nog even terug door in die ronde meer partijen te winnen, maar het mocht niet meer baten. De vierde en vijfde ronde werden ook verloren tegen de te sterke tegenstanders. Zo belandde de eindstand op 38 – 18 in het voordeel van BSV.

De prijsuitreiking werd door niemand minder gedaan dan… Sinterklaas! De goedheiligman overhandigde een relikwie aan de tegenstanders. Waarom een relikwie? Deze beker werd de laatste keer gewonnen door De Pion bij een jeugdwedstrijd tegen BSV. Dit was in 2001. Het mooie verhaal hierachter valt te lezen in het andere artikel op de website: https://de-pion-nieuw.demo1.fastware-hosting.com/laatste-nieuws/5664-tweekamp-jeugd-met-bsv

Tevens werd de schaak-schaal overhandigd en kreeg iedereen een mooi vaantje ter herinnering mee naar huis.

Volgend schaakseizoen gaan we natuurlijk op bezoek in Bergen op Zoom om revanche te nemen.

Dank aan alle vrijwilligers, ouders, kinderen en de goedheiligman voor de hele gezellige middag!

Foto’s van de dag zijn terug te vinden onder: http://adf-foto.com/jalbum/Match%20De%20Pion%20-%20BSV%202019/