Kat en muis met Ted

Online

Het online schaken geeft voor mij wat problemen, je kunt niets aanraken. Als je dat probeert ben je de hele tijd aan het schoonmaken, vette vingers op je beeldscherm! Dat scherm leeft niet zoals echt hout, het gevolg is dat er regelmatig stukken verdwijnen, gelukkig ben ik nog geen velden kwijtgeraakt.

Normaal gesproken, dus met een echt bord en houtjes, gebruikt ik de quantum-mechanische-theorie om een zet te zoeken. Daarbij gebruikt ik de kat van Schrödiger: je sluit die kat op in een kist, en pas als je de kist openmaakt weet je of de kat nog leeft (of niet). In mijn geval is de oplossing duidelijk, ik laat die kist dicht.

Stel dat de kat dood is, dan stinkt het! Mijn oplossing is dat ik een harde klap geef op die kist, als ik geen reactie van de kat hoor dan ga ik ervan uit dat de kat dood is en zet ik de gesloten kist bij het grof vuil. Dit is natuurlijk een nogal oppervlakkige methode, anderen willen een uitgebreid onderzoek of dit dood zijn echt klopt, vanwege dierenmishandling enzo. Ik niet, daar ga ik geen bedenktijd aan besteden.

Met een echte houten kist werkt dat, maar online geeft het problemen. Het beeldscherm is niet van hout (is min of meer in de cloud), dus de mijn gewoonlijke methode werkt niet. Hier heb ik nog geen oplossing voor, eventuele adviezen zijn welkom.

Ook het werken met een muis (hier heb ik nog niets over gehoord van de dierenbescherming) valt tegen, druk ik (waarschijnlijk) op de verkeerde plaats, blijk dat ik de partij heb opgegeven? Dat is ook een keer gebeurt nadat de partij was beëindigd, de toernooitijd was ten einde en een paar minuten later heb ik schijnbaar opgegeven?

Kan ik niet met de pijltjes werken? Ook heb ik een partij verloren met wit omdat ik niet snel genoeg de eerste zet speelde, ik was met een belangrijke zaak bezig, bier halen! Schande!

Maar ondanks alles is mijn rating toegenomen, van de beginrating van 1000 ben ik in de 1200 regionen beland.
Dus het is duidelijk, ik ben niet de enige met online speelproblemen.

Enzo_Nie
Kwantumspecialist (behanger) ©ADF