Laatste schaakavond jeugd SV De Pion

Het was al vroeg druk op het buitenterrein van het thuishonk (JTC) waar onze jeugdige spelers elke vrijdagavond samenkomen. Deze avond was het de laatste avond voor deze groep, in tegenstelling tot onze senioren, die gaan nog een aantal weken door in hun thuishonk De Black Horse.

De vrijwilligers en trainers van de jeugdafdeling waren vroeg gekomen om alles in gereedheid te brengen voor de laatste feestelijke avond. De afgelopen 5 weken is er om het hardst gestreden wie de eerste Zomerkampioen zou worden, en vanavond werd eindelijk bekend wie dat was. Maar voor het zo ver was, moest er nog een hoop gebeuren. Vanwege het goede weer zijn we gezellig buiten gaan schaken op de aanwezige picknick tafels. Aan de poort werden ze traditioneel opgevangen door onze voorzitter, waarna ze na de aanmelding plaats mochten nemen aan een van de picknick tafels.
Tijdens het aanmelden kregen de aanwezige jeugdleden een voucher voor een lekkere zak snoep, die af te halen was bij Rinus en Sally, want ook deze avond zorgde zij weer voor de koffie/thee en frisdranken. Maar ook ontbrak het niet aan de snoepzak voor de aanwezige jeugd.

Gelukkig was weer een grootdeel van onze jeugdleden aanwezig, samen met een of beide ouders. De laatste schaakavond werd de schaakvariant Hands & Brains gespeeld. De ouders vertelde de kinderen met welk stuk de volgende zet gedaan moest worden. Doordat dit niet altijd de ”juiste” stuk was waren er diverse wanhopige en boze blikken links en rechts te zien. Maar de sfeer was er niet minder om. Voor de jeugdleden die helaas niemand hadden om samen mee te spelen, werd een van de aanwezige trainers of vrijwilligers ingezet, zodat ze toch konden deelnemen aan deze avond.
Nadat we enkele rondes hadden gespeeld met deze schaakvariant, was het tijd voor een welverdiende pauze. Maar na de pauze gingen we weer snel verder aan de slag om de laatste rondes te spelen. Nadat alle partijen waren gespeeld, en de uitslagen ondertussen werden verwerkt, werd er overgegaan naar wellicht het belangrijkste, maar ook het spannendste moment van de feestavond. De prijsuitreiking van de gespeelde Zomerkampioenschappen, wie mocht zich de eerste Zomerkampioen noemen bij de jeugd van SV De Pion. Tano van Schilt is de eerste Zomerkampioen, gefeliciteerd erg goed gedaan.

Maar natuurlijk waren er meer prijzen te verdelen deze avond. Doordat de Zomerkampioenschappen in drie categorieën waren ingedeeld, waren er drie eerste, tweede en derde plaatsen.  Alle aanwezige jeugdleden kregen uithanden van Frank, onze jeugdleider, een mooie beker uitgereikt. Maar ook de winnaars van het gespeelde Hands & Brains kregen een beker. Het winnende koppel was Victor en Xandar.

Ook werd er gedacht aan de vrijwilligers en trainers die zich elke vrijdagavond schaakavond belangeloos inzetten, voor hun was er ook een kleinigheidje.

Normaliter maakt onze huisfotograaf en voorzitter Ad Bruijns de foto’s, maar voor deze gelegenheid hebben we een extra fotograaf laten komen. Frans Peeters, oud jeugdleider, hebben we bereid gevonden om de groepsfoto te laten maken, met in achtneming van de huidige regels hebben we toch een mooi aandenken aan deze avond.

Nagenietend van een gezellige en mooie afsluiting van deze feestavond voor onze jeugdleden willen we alle trouwe lezers bedanken en iedereen een mooie warme zomer toewensen. We hopen dat we in september weer aan de slag mogen met het les geven aan de jeugdleden en het starten van de interne competitie. Vergeet niet dat we ook nog een leuke foto wedstrijd hebben. Maak een leuke gekke foto van een schaakmoment tijdens de vakantie. Stuur deze op naar de jeugdleider of onze voorzitter. Na de vakantie zullen we winnaar een leuke prijs uitreiken.

Na de vakantie gaan we aan de slag met iets nieuws. Meer vertellen we er nog niet over, maar houdt onze website en Facebook maar in de gaten, daar komt de aankondiging op te staan als het zo ver is. Een tipje van de sluier, het is iets voor senioren.

Op onze website staan ook de uitslagen en winnaars van de Lente kampioenschappen

Kijk hier voor de foto’s van deze avond

Winnaars categorieën Zomerkampioenschappen jeugd SV De Pion.

A-groep                                                                                         B-groep
1. Tano van Schilt                                                                    1. Arun Wullems
2. Thimo Linders                                                                      2-4 Merijn Bogers (2e op SB-punten)
3. Victor van Gentevoort                                                        2-4 Dilan Wullems (3e op SB-punten)
                                                                                                    2-4 Daniël Quilotte (4e op SB-punten)

 C-groep
1. Stijn van Dorst
2-4. Merijn Bastiaensen (2e op SB-punten)
2-4. Luca Scognamiglio (3e op SB-punten)
2-4. Sergei van Baal (4e op SB-punten)