Laatste schaakavond jeugd SV De Pion

Afgelopen vrijdag had een gezellige afsluiting moeten worden van het schaakseizoen voor de jeugdleden van SV De Pion. Helaas gooide het corona virus wederom roet in het eten. Heel ons mooie landje ging weer in een Lock-down. Ook het Jan Tinbergen College, waar onze jeugdleden elke vrijdag avond te gast zijn, heeft zijn deuren moeten sluiten. Gelukkig heeft er een goed overleg plaats gevonden met de leiding van het Jan Tinbergen College en SV De Pion, en mochten de leerlingen die het schaakexamen de eerste keer niet hebben gehaald, afgelopen vrijdag bij uitzondering terug komen om het her examen te maken voor de stap waarin ze les hebben gehad de afgelopen periode. Zodra de uitslag van het schaakexamen bekend is, zullen de leerlingen die het herexamen gemaakt hebben, gebeld worden door de trainer met de uitslag. Hopelijk mogen dan deze leerlingen volgend seizoen een stap hoger les krijgen in het schaakspel.
Helaas betekende dit wel voor de overige jeugdige schakers dat ze nu plotseling een vervroegde kerstvakantie hadden. Eigenlijk zouden de gelukkige schaakhelden, die het felbegeerde schaakexamen gehaald hadden, verder gaan met de competitie die vorige week is op gestart. Maar dit nieuwe evenement zal nog even moeten wachten op het vervolg.

Momenteel is het nog niet duidelijk hoe het na de welverdiende kerstvakantie verder zal gaan. Daar is op dit moment nog helaas geen zicht op. Zodra er meer bekend is zullen de jeugdleden worden ingelicht door onze jeugdleider. Het is dus nog even afwachten, maar er komt een moment dat we weer mogen gaan schaken met z’n alle. Alleen wanneer is nu nog even de vraag.

Ondanks de bijna letterlijke donkere dagen voor kerstmis, door alle maatregelen, willen wij u als trouwe lezer van de wekelijkse gebeurtenissen van onze jeugdleden van SV De Pion, u hele fijne kerstdagen en een schaak vol maar bovenal een gezond 2021, waar we hopelijk weer bij elkaar in de kantine mogen samenkomen om tijdens de lessen van uw kinderen gezellig onder elkaar bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Maar tot het zo ver is, zal onze voorzitter Ad trouw iedere week de jeugdleden trouw aan de ingang van het JTC opvangen en onze trainers samen met de aanwezige vrijwilligers van onze club uw kinderen onder hun hoede nemen en begeleiden naar het lokaal.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.

Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.