Laatste schaakavond jeugd

Het schaakseizoen zit er weer op. En wat een seizoen was het weer. Na een succesvolle editie van Sjors Sportief, is er besloten om weer een opstapje 1 terug in het leven te roepen. In deze stap leer je de basis van het schaakspel, hoe lopen de stukken, wat soms nog een hele opgave is, want het is niet zo gemakkelijk  dan dat het lijkt, maar ook in de hogere stappen zijn er grote successen gehaald.

Zoals de traditie is bij de jeugd van onze schaakvereniging stond er afgelopen vrijdag weer de frietkar op het plein van de uitvalbasis van de jeugd, het Jan Tinbergen College (JTC). Nadat alle aanwezige zij of haar buik had vol gegeten met lekkere knapperige frietjes en bijbehorende snacks, was het tijd voor het officiële gedeelte van de avond, de prijs uitreiking van de competities, maar ook zeker niet onbelangrijk, de diploma uitreiking.

De leerlingen van de diverse stappen hebben dit jaar weer hard gewerkt en de meeste hebben daar ook het felbegeerde diploma dan ook gehaald.

Lijkt het je leuk om ook te leren schaken, dat kan. Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt, het belangrijkste is dat je er zin in hebt. Samen met onze enthousiaste leraren gaan wij er voor zorgen dat jij aan het einde van het komende seizoen ook een mooi schaakdiploma kunt bemachtigen. En dit zijn officiële diploma’s van de Nederlandse Schaakbond.
Kun je al een beetje shaken, dan kun je instappen bij stap 1, weet je er helemaal niets van, maar vindt je het wel leuk om te leren, dan begin je bij opstapje 1, dat is de basis van het schaakspel.

Dus lijkt het je leuk om ook schaakles te gaan volgen, neem dan snel contact op met onze jeugdleider Frank via frank@depion.nl  Maar ook voor de “ouderen” onder ons zijn er ook schaaklessen te volgen, bij de senioren worden er schaaklessen gegeven, om op deze manier de roest er af te poetsen. Meer info is te vinden op onze website www.depion.nl

Een prettige vakantie gewenst, vergeet het schaakbord niet in te pakken, deze heb je ook in mini varianten. Hopelijk mogen we volgend jaar buiten de vertrouwde gezichten die weer wekelijks les komen volgen, weer een hoop nieuwe gezichten begroeten.

Overzicht winnaars:

Senioren
A-groep: Tim en Yfke Rampaart B-groep: Issam Azzouz en Cas de Witte

Clubkampioen – Ivo Kok,

Zomerkampioen Keizer – Ivo Kok,

Snel schaakkampioen – Frank Lambregts

Rapidkampioen – Ivo Kok
Play-Off-groepwinnaars: Paul Scheermeijer (groep 2), René van den Broek (groep 3), Erik van Elven (groep 4), Bence Nemet (groep 5), Robin Maas (groep 6) en Merijn Bogers (groep 7)

JeugdSnelschaak:
A/B-groep prijswinnaars: 1. Victor van Gentevoort (A) 2. Guus Plukkel (A) 3. Tim Rampaart (A) 1. Yfke Rampaart (B) 2. Dilan Wullems (B) 3. Jaiman Wullems (B)

C/D-groep prijswinnaars: 1. Joni van Hassel(C) 2. Aleksandr van Baal(C) 3. Adil Oulad Ali Ou Ahmed(C) 1. Tristan de Groen (D) 2. Ayal Yasur (D) 3. Sam Hoevenaars (D)

Familieschaak:

A-groep: Tim en Yfke Rampaart

B-groep: Issam Azzouz en Cas de Witte

Clubkampioen: Tim Rampaart 

De Duim: Lei Kit Chow