Lentekampioenschap – Ronde 1

Gisterenavond, 24 april, was de eerste zaterdagavond van het drieluik genaamd het Lentekampioenschap. Om 18.30 uur werden de klokken voor de eerste maal die avond aangezet. Er waren toen 9 kinderen ingelogd, maar even later waren er nog drie kinderen bij gekomen die wat opstartproblemen kenden, waardoor we uiteindelijk 12 schakers in de tweede en derde ronde hadden.

In de eerste ronde was er direct een verrassende uitslag, Tano van Schilt, die eerder op de dag zijn uiterste best had gedaan tijdens het PK Jeugd in de D-categorie, won van Xandar van Gentevoort. Enigszins fortuinlijk was de winst wel, Xandar had al vrij snel een voorsprong maar kreeg Tano er niet snel genoeg definitief onder. Xandar verloor zo, inclusief waarschijnlijk een vertraging bij Tornelo, op tijd. Thimo Linders had in deze ronde gewonnen van Micha Huibregtse. Dat is belangrijk om te vermelden gezien het verloop van de rest van de partijen.

In de tweede ronde waren de eerste mooie, opvallende matten op het bord gekomen. Kijkt u straks maar eens naar het matbeeld in de partij tussen Cas de Witte en Thijs Hoevenaars.
Tano en Thimo wonnen allebei hun partij overigens. Dit keer gold voor Tano dat het geen fortuinlijke winst maar een verdiende.

In de laatste ronde van de avond troffen Tano en Thimo elkaar uiteraard, Thimo wist twee paarden te winnen. Tano had de mogelijkheid die paarden wel terug te winnen, maar hoopte op meer met een koningsaanval die niet door kon slaan. Zo kwam Thimo twee stukken voor en wist de avond met 3 uit 3 af te sluiten. Tot slot nog een vermelding van de mat in de partij tussen Evalijne en Xandar. De matzet was Ld4 door zwart, terwijl de witte koning op c5 stond. Benieuwd naar de complete stelling? Kijk maar eens naar de eindstand hier en je kunt dan door klikken naar de partijen van de verschillende rondes.

Volgende week wordt de tweede avond gespeeld! Aanmelden daarvoor kan via deze link.