Opening schaakavond voor de jeugd van Schaakvereniging de Pion

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver. De eerste schaakavond voor de jeugd van schaakvereniging de Pion is weer van start gegaan. Naast oude bekende waren er ook nieuwe gezichten te zien, die het schaakspel willen gaan leren.

Het zal dit jaar een feestelijk jaar worden. Op 11 september dit jaar bestaat schaakvereniging de Pion 90 jaar. Dit jubileum jaar mag natuurlijk niet zomaar voor bij gaan, en daarom worden er diverse feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals op 1 december een jeugdleden  schaak toernooi tegen de jeugdleden van BSV, de Bergen op Zoomse schaakvereniging. Ook zal er nog de komende zomer nog een heus zomerschaakkamp gehouden worden. Maar hierover wordt u later over geïnformeerd.

De vlotte geesten, zoals de jeugdleden gezien worden, zijn de avond gestart met opdrachtenschaak. Tijdens deze potjes schaak moeten de jeugdspelers opdrachten uitvoeren, en zo hun tegenstander verslaan. De opdrachten variëren van simpele opdrachten zoals, verover bepaalde stukken van je tegenstander, maar de opdracht kan ook zijn dat je de partij winnend moet afsluiten.

In de pauze was er voor de kinderen wat te drinken en chips, voor de aanwezige ouders was er koffie met wat lekkers erbij.

Begin oktober, 4, 11 en 18 oktober zal er bij voldoende belangstelling een introductie cursus gegeven worden voor nieuwe jonge geesten. Tijdens het Roosendaals Treffen op 27 september, waar schaakvereniging de Pion ook bij aanwezig zal zijn met een stand, kunt u hier meer informatie over inwinnen.

Volgende week starten de lessen voor de jeugd weer, deze zullen nu om 18:30 uur starten in het vertrouwde Jan Tinbergen College. De eindtijd zal gewoon 20:00 uur zijn, met een uitloop tot uiterlijk 20:15 uur. Dit jaar zijn er voor diverse stappen nieuwe trainers aangetrokken, dit om alle stappen van goed schaakonderwijs te kunnen voorzien.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaand stuk meer informatie hebben over de jeugd afdeling van schaakvereniging de Pion, neem dan contact op met de jeugdleider Koen Riemens via koen@depion.nl