Opnieuw verlies Pion 4

Vandaag was er bij de Black Horse een metal/rock-concert. Reden om de zaterdagcompetitie een keer op een andere locatie te spelen. Ons vetrouwde jeugdhonk, het JTC, werd eenmalig de speelruimte. Koffie, broodjes en andere versnaperingen werden verzorgd door onze vaste vrijwilligers Rinus en Wendy.

Ieder team kreeg een lokaal toegewezen, de lokalen waarin we normaal onze schaaklessen houden. De Pion 4 kreeg een biologielokaal. Mooie foto’s van kikkers aan de muur en een trouwe fan die het schaken gade sloeg. Als je het mij vraagt had onze supporter de vastentijd echter iets te serieus genomen.

20200307 163759 2

Op bord 5 viel de eerste beslissing. Invaller Martin van Het Witte Paard 4 was vanochtend nog opgetrommeld en hengelde het eerste bordpunt binnen. Ook het tweede bordpunt was conform de elo-normen, op bord 3.

0-2.

De eer werd gered door een van onze invallers. Patrick Peeters kreeg een moeilijk te stoppen vrijpion tegen. Desondanks mondde de partij uit in remise. Onze tweede invaller was Thimo. Spelend tegen het jeugdlid van Sas van Gent hield hij het lang vol, kwam een kwal voor, maar een koningsaanval resulteerde in verlies.

Bij Theo gingen de pionnen van beide spelers in een toreneindspel voortvarend naar voren. Een witte pion redde het. Het eerste bordpunt was een feit.

1 ½ – 3 ½.

Xandar had een evenwichtige partij. Ook hier werd een kwal gewonnen. Helaas verdwenen er in het eindspel een paar pionnen.

1 ½ – 4 ½.

Op bord 1 een unicum. Snijders tegen Snijders. Anthony tegen oom Frans. Beide spelers hadden 3 verbonden pionnen op verschillende vleugels. De koningen werden heen en weer geschoven en zetherhaling was een feit. Vader/broer Bas was op het tweede bord als laatste bezig maar wist helaas geen extra bordpunten te sprokkelen.

2-6

Invallers en vrijwilligers bedankt. Om positief te eindigen. Onze uitgeleende speelster wist bij de Pion 2 een belangrijk bordpunt te scoren (score aldaar 4-4)