Prijswinnaars 2023 senioren

Ouderwetse Nieuwjaarsreceptie

Waar de afgelopen twee jaar geen nieuwjaarsreceptie konden organiseren, kon dat dit jaar weer wel! Het jaar waarin de KNSB haar jubileum viert, brengt ook onze vereniging zeker en vast veel moois. De mix van onze senioren en jeugdleden was dat in ieder geval al! Zo zagen de oudere leden ook eens wie er tegenwoordig schaken bij de jeugdafdeling en vice versa.

Iedereen zag in ieder geval de volgende prijswinnaars:

Jeugd

C2-groep:


1. Adil Oulad Ali
2. Floris Jonkman
3. Lei Kit Chow

C1-groep:

1. Sem van Sint-Annaland
2. Obaida Rohibi
3. Donny Pham

B-groep:

1. Guus Plukkel
2. Yfke Rampaart
3. Max van Beers
Bijzonder: Guus heeft in de kerstvakantie meegedaan met het Brabants Kampioenschap en wist zich te plaatsen voor het NK!

A2-groep:


1. Tim Rampaart
2. Amin Almatni
3. Luca Wolthus

A1-groep:


1. Vincent Wang
2. Tano van Schilt
3. Evalijne van Schilt

Senioren


1. Ivo Kok
2. Ted van Eck
3. Frank Lambregts
Best-of-de-rest: Bence Nemet

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd er ook nog geschaakt! Ditmaal werd er Opdrachtschaak gedaan. Er zijn tal van opdrachten op kaartjes gezet in het verleden, van zorg dat twee paarden in het centrum staan tot ‘bied je tegenstander wat te drinken aan, en als hij weigert, win (of verlies) je’. Dolle pret natuurlijk, maar er werd ook nog een prijs voor gegeven. Evalijne had uiteindelijk de meeste opdrachtkaartjes weten te voltooien!

Uiteraard werd er ook gezorgd voor de inwendige mens, door uiteraard Sally en Rinus! We zitten sinds dit jaar, dus letterlijk sinds de nieuwjaarsreceptie, op een andere plek in het JTC, maar zij wisten weer meteen een prima plekje te vinden voor de versnaperingen.

Kort na afloop van de nieuwjaarsreceptie kwam er nog mooi nieuws binnen voor Marieke van Essen, die daarmee ook het jaar goed begint. Zij heeft namelijk een 8 gehaald voor haar Stap 6 examen! Stap 6 wordt niet veel gevolgd en examen in doen en dan ook nog met zo’n cijfer halen, komt al helemaal niet veel voor. In het verleden wisten bijvoorbeeld Alik Tikranian (daarna nog FM geworden) en Cees IJzermans het examen te halen.
Ook Joshua Prevoo en Xandar van Gentevoort hebben het examen gedaan, maar beiden hebben het net niet gehaald. Wellicht nog een herkansing dit jaar.

Alle foto’s gemaakt onze door onze voorzitter, kun je hier vinden:

https://adf-foto.com/jalbum/Nieuwjaarsreceptie%20De%20Pion%2013-1-2023/index.html