Pion Avond A verliest

Gisteravond is in Tilburg bij King door ons avondteam de eerste wedstrijd van het seizoen gespeeeld. De wedstrijd werd door King A overtuigend met 3,5 – 0,5 gewonnen.

Dat het ook dit seizoen lastig zal worden om ons te handhaven in de Hoofdklasse van de avondcompetitie was mij als teamleider al een tijd duidelijk. Soms leek het er de afgelopen weken op dat het al moeilijk zou zijn om met vier spelers te spelen. Voor de eerste wedstrijd waren er vooraf namelijk om allerlei redenen al diverse afmeldingen. Met veel moeite had ik dan een paar dagen voor de wedstrijd toch een team compleet. Koen Riemens, ikzelf, Ton van der Werf en Ivo Kok zouden in die bordvolgorde in Tilburg spelen. Ton woont tegenwoordig in Tilburg en hij kon dus zelfs op de fiets naar de wedstrijd. In de tijd dat Ton afgelopen dinsdag nadacht over mijn uitnodiging, had ik ook nog even bij Bas Robben gepolst. Bas was eind vorig seizoen immers de grote verrassing van de interne competitie !  Bas bleek te kunnen spelen, maar ik had hem eerlijkheidshalve ook al meteen aangegeven dat ik nog in afwachting was van de reactie van Ton. Uiteindelijk wilde Ton spelen en heb ik met Bas afgestemd dat hij niet hoefde te spelen… tenminste… dat dacht ik tot ongeveer 16.30 uur gistermiddag, ongeveer 4 uur voor de wedstrijd…  Toen werd door een telefoontje mijn eigen agenda compleet omgegooid… Ineens was het zeer twijfelachtig of ik zelf wel om 19.15 uur bij het verzamelpunt in Roosendaal zou kunnen zijn. Toen ik rond 17.00 uur de deur uit moest, had ik wel meteen ook mijn spullen van de avondcompetitie meegenomen (met daarin ook alle contactgegevens). Rond 17.30 uur heb ik toen Bas een What’s App berichtje gestuurd.. of hij eventueel nog steeds kon invallen… en ja… zowaar… dat kon. Vervolgens ook de rest van het team nog geïnformeerd en ook nog Mark Haast, de teamleider van King A. En om een langer verhaal iets korter te maken… Om 19.15 uur vertrokken Ivo, Koen en Bas dus richting Tilburg (en stond wellicht de fiets van Ton in Tilburg al warm te draaien…). Tegen die tijd was het urgente intermezzo bij mij overigens ook bijna voorbij (en verder zonder problemen goed afgelopen). In plaats van een vrijdagavond bij King in Tilburg werd het voor mij uiteindelijk een rustig avondje tweede vrije training Formule 1 kijken…

Ondertussen probeerden Koen, Bas, Ton en Ivo (in die bordvolgorde) de spelers van King A van zich af te houden.  Alleen Ivo (op eigen verzoek door mij op het laatste bord geplaatst) slaagde er in om een halfje te scoren tegen Jordy Schouten. Koen Riemans verloor op het eerste bord van IM Mark Haast (sinds kort IM ja !!), Bas Robben verloor op het tweede bord van Bram van den Berg en Ton van der Werf verloor op het derde bord van Cees IJzermans. Bas Robben was volgens zijn eigen woorden nog het langste bezig tegen Bram en vond het zelf een leuke pot. Maar de wedstrijd als team werd inderdaad kansloos verloren. Op grond van de gemiddelde ratings van de twee teams was dat ook niet zo verwonderlijk. Gemiddelde bij King A was 2214, gemiddelde bij De Pion A was 1864. 

KiNG ADe Pion A  
Haast, M.J.A. (Mark)2380Riemens, K. (Koen)1934z-w1 – 0
Berg van den, B. (Bram)2236Robben, B. (Bas)1556w-z1 – 0
IJzermans, C.G.J. (Cees)2129Werf van der, T. (Ton)1818z-w1 – 0
Schouten, J.A.J. (Jordy)2111Kok, I. (Ivo)2149w-z½ – ½
Gemiddelde Rating:2214Gemiddelde Rating:1864 3½-½

Er komen gelukkig nog zes wedstrijden dit seizoen en we moeten het waarschijnlijk hebben van de wedstrijden tegen teams met een ratinggemiddelde van rond de 2000. En daar zijn nog vier andere teams van… Zorgen dat we in alle wedstrijden zo sterk mogelijk kunnen spelen is als teamleider ook dit seizoen het doel. En hopelijk passen de agenda’s (ook van onze FM’s) dan ook.  Maar zorgen dat we in alle wedstrijden in ieder geval met een volledig team kunnen spelen vind ik ook belangrijk… en het was eigenlijk alleen dankzij de medewerking van last minute Bas Robben dat dat gisteren lukte ! Dank voor het uit de brand helpen Bas ! Getuigt van de ware geest !