Schaakavond jeugd 25 maart 2022

Vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver, de eerste avond van Sjors Sportief. Helaas waren er minder deelnemers dan gehoopt, maar dat maakte de sfeer er niet minder om. Doordat er dit jaar geen Sjors Sportief boekje is uitgegeven, was het moeilijker om kinderen te benaderen voor het Sjors Sportief schaakavontuur bij SV De Pion. Dit is natuurlijk jammer, maar het is niet anders. Hopelijk wordt er volgend jaar wel weer een boekje uitgebracht en kunnen we meer kinderen benaderen en enthousiasmeren om gratis kennis te maken met de schaaksport. Want schaken leer je voor heel je leven, je verleert het niet, je wordt alleen roestig als je het lang niet geschaakt hebt.

Het blijft altijd een leuk gezicht om de kinderen de eerste stappen op het schaakbord te maken. We hopen natuurlijk dat ze het na deze periode van 3 avonden het spelletje zo leuk vinden dat  ze besluiten om te blijven, en verder te leren elke vrijdag avond.

Maar ondertussen wordt er na de schaaklessen nog op het scherpst van de snede geschaakt voor de winterkampioenschappen. Normaliter worden deze rond de kerstperiode afgerond, maar door de afgelopen periode waardoor we niet fysiek mochten schaken, en dan weer wel periodes hadden dat we wel fysiek mochten schaken, is het winterkampioenschap enigszins vertraagd, maar gelukkig kunnen we het wel afmaken. De feestelijke prijsuitreiking zal op 22 april zijn, dat lijkt nog ver weg, maar het zijn nog maar 3 speelrondes, want op goede vrijdag wordt er niet geschaakt. Dus dat gaat snel.
Sommige zullen nog een tandje bij moeten zetten om een mooi resultaat te bereiken, terwijl voor andere het al een gelopen race is.

Toernooien.

Over een maandje is het weer tijd voor fysieke toernooien bij SV De Pion. Op zondag 24 april 2022 wordt door SV De Pion, in samenwerking met de NBSB, een tweetal toernooien georganiseerd. Deze zullen plaats vinden op onze vaste jeugd locatie, het JTC in Roosendaal. Ook al schaak je zelf niet, dan is het ook leuk om te komen kijken, dat kan natuurlijk ook.

Pupillen dag

De Noord-Brabantse Pupillen dag is hét toernooi voor de allerjongste schakers van Brabant. In drie verschillende leeftijdsgroepen, gaan jullie de strijd aan om jezelf een jaar lang de beste van Brabant te mogen noemen én je maakt ook kans om op de Nationale Pupillen dag te mogen spelen! Voor de beste drie schakers per groep zijn er een grote bekers te winnen. Ook voor de beste meisjes zijn er bekers beschikbaar!

Lukt het schaken niet zo goed, dan kun je alsnog met een prijs naar huis! Hoe? Kijk daarvoor eens bij de nevenactiviteiten!

Open Brabantse Snel schaakkampioenschappen

Tijdens de Pupillen dag, wordt er voor de oudere jeugd, het snel schaakkampioenschap georganiseerd. Zij strijden in vier groepen om de titel Brabants Kampioen Snelschaken. Maar ook schakers van buiten Brabant mogen hier aan meedoen. In de oudere groepen strijden ze om geld. In de D en E wordt gestreden om schitterende bekers. Er wordt gespeeld met 5 minuten per persoon op de klok.