Schaakavond jeugd SV De Pion 20 mei 2022

Vrijdag avond was het een “spannende” avond voor veel leerlingen van SV De Pion. Zoals vorige week al geschreven, zijn onze trainers hard aan het werk, om zoveel mogelijk leerstof bij te brengen tijdens de schaaklessen, om ze zo klaar te stomen voor het aankomende examen.
Deze avond was het voor diverse stappen (1-2 en 3) een proef examen. De stappen 3+, 4 en 5 zijn er dit jaar geen examens. Dus deze groepen kregen gewoon les van de vaste leerkracht.

Maar voor de eerder genoemde groepen was het toch spannend, hoe zal het examen gemaakt worden. Dat zal in de komende week bekend worden, en dan worden de uitslagen met de leerlingen besproken, en gaan ze extra aandacht besteden aan de zaken waar het op het proef examen is fout gegaan. Gelukkig hebben de leerlingen nog even de tijd, want het echte examen duurt nog even, maar het is altijd goed om op voorhand te kijken hoe het gesteld is met de opgedane kennis van de leerlingen tijdens het afgelopen leerjaar. Voor sommige zal het een makkie zijn, en voor andere zal het toch spannend worden om het examen met goed gevolg af te leggen. Maar gelukkig mag je ook een herexamen gaan doen, mocht je het de eerste keer niet gehaald hebben. Vrijdag 24 juni is de grote dag, dan zal het jaarlijkse schaakexamen weer gaan plaats vinden binnen onze club voor de leerlingen van stap 1-2 en 3. We wensen iedereen alvast heel veel succes en sterkte voor dit spannende moment.

Tijdens onze feestavond op 15 juli zullen de diploma’s worden uitgereikt aan de geslaagde leerlingen, We hopen natuurlijk dat we aan alle leerlingen een mooi diploma mogen uitreiken.

Schaaklessen op school

Ook dit jaar geven we schaaklessen op scholen. Via cultuurkompaan geven we op diverse scholen in de wijk schaaklessen. Dit om kennis te maken met het schaakspel. Natuurlijk zijn er diverse vrijwilligers van onze club bij aanwezig om dit te begeleiden.  Momenteel wordt er les gegeven in de wijk Kortendijk. In het najaar gaan we les geven in een andere wijk van Roosendaal. Maar wil je zelf een keer komen kijk bij ons, dat kan altijd. Je bent van harte welkom op de jeugdlocatie het JTC in Roosendaal. We schaken daar elke vrijdag vanaf 18:30 uur tot 20:00 uur.

Senioren.

Elke vrijdag avond wordt er schaakles gegeven aan de jeugd op het Jan Tinbergen College, maar ook elke vrijdag avond wordt er schaakles gegeven aan senioren. En daar wordt ook les gegeven in stap 1 en 2. Henk Albers en René v/d Broek geven elke vrijdag avond schaakles in de thuisbasis van de senioren, de Black Horse, aan de Hoogstraat in Roosendaal. Deze lessen beginnen om 19:30 uur, en zijn vrij toegankelijk voor iedereen die “senior” is. Je hoeft echt niet op leeftijd te zijn, mag wel maar als je ouder als 18 jaar bent, dan ben je van harte welkom. Heb je ooit geschaakt, misschien in een grijs verleden zelfs lid geweest en schaakles gehad bij SV De Pion, en wil je graag de schaak skills weer terug opvijzelen, dan ben je van harte welkom bij ons.

Na de les kun je het geleerde in de praktijk brengen bij de interne keizer competitie. Het voordeel van deze competitie is dat je steeds tegen een tegenstander speelt die ongeveer even sterk is in het schaakspel dan dat je zelf bent. Het zou niet eerlijk en leuk zijn als je een tegenstander hebt die zeer bedreven is in het schaakspel, en jou binnen een x aantal zetten helemaal van het schaakbord speelt. Dan is de lol er ook heel snel van af. Vandaar de Keizer competitie, dan speel je altijd tegen een persoon, die ongeveer dezelfde schaak skills heeft als je zelf, zodat het een leuke en spannende partij kan gaan worden.