Schaakavond Jeugd SV De Pion

En dan hebben we ineens 3 weken vakantie in plaats van de geplande 2 weken. Is het geen corona pandemie die roet in het eten gooit, krijgen we ineen keer te maken met diverse stormen over ons land. Storm Eunice zorgde ervoor dat het onverantwoord was dat onze jonge schakers de barre tocht naar het Jan Tinberge College zouden ondernemen, en daardoor ze toch een week extra vakantie hebben gehad.

Hopelijk is dat wel de laatste keer dat de vrijdagavond schaakavond afgelast dient te worden, want we zijn er wel weer aan toe om “gewoon” weer elke vrijdag avond te gaan schaken, zowel bij de jeugd als bij onze senioren.

Maar gelukkig zijn vele coronamaatregelen in de tussentijd afgeschaft en dat is natuurlijk goed nieuws. Zo is er geen QR check meer aan de voordeur, geen mondkapjes plicht meer, maar dat mag natuurlijk nog wel als je je eigen daar prettig bij voelt, maar weer gewoon terug naar de tijd toen corona alleen nog maar bekend stond als een alcoholische versnapering, en de aula elke week vol zat met wachtende ouders, en er door Sally en Rinus vele kopjes koffie werden geschonken, en de overige artikelen van het winkeltje gretig aftrek vonden bij de aanwezigen maar ook bij onze jeugdleden.
We hopen dan ook dat we deze taferelen weer snel terug mogen gaan beleven, maar gelukkig vonden de eerste ouders de weg weer terug naar de kantine.

Senioren

Maar vorige week speelde onze senioren nog Rapid schaak partijen, nu mogen de alle skills weer door de aanwezige senioren van stal gehaald worden, tijdens hun vrijdagavond schaakavond bij hun thuisbasis, De Black Horse aan de Hoogstraat in Roosendaal. Doordat de locatie weer hun eigenlijke openingstijden hebben, kunnen er weer tijdens de interne competitie weer goede en lange partijen gespeeld worden. Dat zal toch voor sommige aanwezige weer even wennen zijn, want als je al een lange tijd niet meer fysiek hebt kunnen spelen, en de laatste paar weken alleen maar een Rapid schaakpartij hebt gespeeld, en het nu weer een “normale” schaakpartij wordt, is het toch even raar. Je kunt je tegenstander weer goed observeren, proberen zijn gedachte te “lezen”, maar dat doet de tegenstander ook, en sommige, al dan niet oud leden, staan of stonden er om bekend dat ze alles uit de kast trokken om de tegenstander uit hun concentratie te halen. In de nieuwsbrief die elke 2 maanden verschijnt is daar ook een speciaal item aan gewijd “uit de oude doos”. Hier worden verhalen verteld over de goede oude tijd, en wat er toen allemaal gebeurde.

Sjors sportief

Ook dit jaar doen wij weer mee aan Sjors sportief, maar wordt er helaas geen boekje uitgebracht waarlangs je je eigen kunt opgeven. Dit jaar moet je je eigen opgeven via een QR code. Deze code kun je vinden op onze website www.depion.nl of op onze Facebookpagina. We hopen dat jullie een hele hoop vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen en willen mee nemen voor deze editie van Sjors sportief. We gaan er wel van uit dat we het dit jaar wel door kunnen laten gaan, vandaar deze oproep. Via deze link kun je je eigen opgeven. https://www.sjorssportief.nl/activiteit/233400/schaken

De dagen dat we Sjors Sportief organiseren zijn 25 maart, 1 april (geen grap) en 8 april. We hopen dat net als de afgelopen jaren weer een hele hoop nieuwe gezichten mogen begroeten op deze leuke dagen. Dus zeg het tegen iedereen dat we dan de Sjors Sportief dagen organiseren bij SV De Pion.
Binnenkort zullen we meer bekend maken over de indeling van deze dagen en wat je precies kunt verwachten. Houdt hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten. Wij hebben er in ieder geval zin in om weer een hoop nieuwe en blije gezichten te mogen begroeten tijdens deze avonden. Want schaken leer je voor het leven, dat verleer je nooit. En heb je nog nooit geschaakt, geen probleem, ook dan ben je van harte welkom bij ons. We zullen je dan de basis beginselen van he schaakspel gaan bij brengen. En het kost je helemaal niets, alle lessen zijn gratis, en je krijgt na afloop van elke les nog wat lekkers ook.