Schaakavond jeugd week 10

Senioren

Helaas is de interne competitie van de senioren voorlopig stil gelegd. Hierdoor is door het bestuur van SV De Pion besloten. Het was helaas al niet meer mogelijk om bij de vaste uitvalbasis van de senioren te gaan schaken. Doordat, zoals eerder geschreven, valt de locatie van de senioren onder de horeca, en die moet om 20:00 uur sluiten.

Wel gaat de schaakles voor de senioren voorlopig wel door. Deze gaan bij de uitvalbasis van de jeugd, het JTC voorlopige les krijgen. Gelukkig kan dat nog wel doorgaan. De les wordt gegeven door René van den Broek en Henk Albers. In de lessen die gegeven worden aan de senioren, worden “oude” skills weer terug opgepoetst, en worden er nieuwe skills geleerd. Normaliter zouden de geleerde skills in de praktijk worden gebracht tijdens de interne competitie, maar die kan helaas niet meer door gaan. We hopen dat deze weer snel hervat kan worden.

Jeugd

Ondanks de vervelende omstandigheden bij de senioren, gaat het les geven bij de jeugd wel door. In de diverse lokalen worden de jeugdleden klaar gestoomd voor het examen aan het einde van het seizoen. Maar zover is het gelukkig nog niet. Er staan nog vele lessen te wachten eer het zo ver is.

De interne competitie van de jeugd gaat ook gewoon door. Normaliter loopt deze vanaf het einde van de zomervakantie tot aan de kerstvakantie. Dan worden de winnaars van de diverse groepen in het zonnetje gezet, en na de kerstvakantie gaat de 2e ronde van de interne jeugd competitie weer in tot aan het einde van het seizoen. Dan wordt de nieuwe jeugd kampioen bekend gemaakt.

Dit seizoen is er voor gekozen om eerst eens te kijken wat het niveau van de kinderen was, om deze na de herfstvakantie opnieuw in te delen in drie categorieën. Deze interne competitie loop nu tot aan de carnavals vakantie.

Cursus

Onze trainers volgens natuurlijk regelmatig cursussen om de kinderen zo goed mogelijk les te geven. Maar volgende week krijgen de trainers en vrijwilligers een niet schaak gerelateerde cursus. Schaken is natuurlijk een sport voor iedereen, maar mensen met autisme kunnen hier wel in uitblinken. Ook bij de jeugd van SV De Pion zijn er kinderen met ASS. Een van de vrijwilligers, die nauw betrokken is bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) heeft aangeboden om de trainers en vrijwilligers van SV De Pion, na de jeugd avond, een cursus te geven hoe om te gaan met kinderen die autisme hebben. Dit zijn geen speciale kinderen, maar door dat ze autisme hebben, kunnen ze eenmaal anders reageren dan kinderen die geen autisme hebben.

Samen met de voorzitter van de NVA regio Noord-Brabant/Zeeland, Els Brommet worden de trainers en vrijwilligers bijgepraat over de wereld die autisme heet, en nauwe banden heeft met de schaakwereld.