Schaakavond jeugd weer van start

Afgelopen vrijdag was het eindelijk weer zo ver. De jeugd van SV De Pion is weer van start gegaan voor een nieuw seizoen schaken. De zomervakantie is weer voorbij, en is het weer vrijdagavond schaakavond voor jong en oud. De jeugdspelers krijgen van 18:30 uur les en een uurtje later start de interne competitie. Natuurlijk in het huishonk van de jeugd, het Jan Tin Bergen College in Roosendaal. Voor sommige is het dan een race tegen de klok, of ze gaan iets eerder weg, dat kan ook, want om 20:uur starten de senioren van onze club weer voor hun schaakavond. Niet in het JTC, maar in de Black Horse, aan de Hoogstraat in Roosendaal.

Ook dit jaar zal er door twee enthousiaste senior spelers weer schaakles gegeven worden voor de “ouderen” onder ons, zeg maar boven de 18 jaar. Heb je vroeger ooit geschaakt, maar de schaak skills zijn aardig roestig geworden, of je kent wel de basis, en wil je graag meer leren van het mooie schaakspel, zorg dan dat je om 19:30 uur aanwezig bent bij de Black Horse. Daar kun je aanschuiven bij de klas van René of Henk. Deze geven dan een half uurtje schaakles, waarna het geleerde in de praktijk gebracht kan worden tegen elkaar, of tegen senior leden van SV De Pion.

Maar om het seizoen voor de jeugd gezellig te beginnen, waren er geen schaaklessen. Het was een gezellige inloopavond waar we “oude” bekenden tegen zijn gekomen, maar ook gelukkig een aantal nieuwe gezichten, die willen leren schaken.

Vanaf volgende week gaan de lessen weer van start, en zal ook de interne competitie starten. Natuurlijk doen we dit weer in een aantal diverse categorieën. Van zeer gevorderd bij de jeugd tot aan de jeugdleden die het schaakspel pas hebben ontdekt.

Sjors Sportief

Ook neemt SV De pion deel aan Sjors Sportief. Vanaf 30 september gaan we 3 weken lang schaakles geven via Sjors Sportief. De kinderen kunnen dan op een ongedwongen manier leren schaken. Natuurlijk hebben ook daarin diverse categorieën, ik kan al schaken, ik kan een beetje schaken, of ik kan niet schaken maar wil het wel graag leren. Het maakt niet uit wat je niveau is, iedereen is welkom. We gaan dan in ongedwongen sfeer gezellig met elkaar aan de slag.

Schaken is een leuke en uitdagende (denk) sport. Vele leren het al op jonge leeftijd en blijven het spelletje spelen als ze oud zijn. Dat is het mooie van schaken, je bent nooit te oud om het te spelen, en nooit te jong om het te leren.
Schaak off

Op vrijdag 16 september organiseren we in Roosendaal een Schaak-Off, dit is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond waar bij er door het hele land verenigingen een avond organiseren waarop iedereen mee kan doen aan een vierkamp. Winnaars van een vierkamp gaan door naar een regionale finale en uiteindelijk een landelijke finale.
Op deze manier hoopt de KNSB dat er ook nieuwe seniorleden worden aangeworven door verenigingen.

De Schaak-Off is open voor iedereen, vindt plaatst in de Black Horse en aanmelden kan via onze website www.depion.nl daar vind je nog veel meer informatie. Zien we je binnenkort???