Schaakavond SV De Pion

Senioren

Vorige week hebben onze senioren geschaakt bij de uitvalbasis van de jeugd, het JTC. Ook de schaakles voor senioren heeft plaats gevonden op het JTC. Hoe het nu verder gaat voor de senioren, is op dit moment nog niet bekend. Toen dit stuk geschreven is, tijdens de persconferentie, is bekend gemaakt dat de horeca, waar de thuisbasis van onze senioren onder valt, helaas om 20:00 uur al moet sluiten voor minimaal de komende drie weken. Aangezien de senioren pas om 20:00 uur binnen komen druppelen normaliter, kunnen ze niet op de vaste locatie terecht. Het bestuur van SV De Pion gaat zich beraadslagen de komende dagen of er een oplossing gevonden kan worden, of dat de interne schaakcompetitie bij de senioren voorlopig wordt stil gelegd.

Momenteel is het erg spannend bij de interne competitie bij de senioren. Tijdens de bijzondere clubavond van de senioren vorige week toen er gespeeld werd  op het JTC, heeft Ted de koppositie van Koen Riemens overgenomen in de Keizercompetitie. Maar liefst 7 rondes lang stond Koen fier aan kop, maar met het verlies tegen René van den Broek in de zesde speelronde, werd het gat naar de nummer twee al kleiner. Ted en Koen hadden in de tweede ronde al tegen elkaar gespeeld, en met tenminste vijf rondes tussen een re match, was het deze ronde eindelijk zo ver voor Ted dat hij revanche kon nemen., wat hij ook gedaan heeft, door Koen te verslaan, en zo de koppositie in de interne keizerschaak competitie over te nemen.

Het blijft voorlopig spannend aan de top. Ook Marieke van Essen kan zo maar stuivertje wisselen met  Koen in de volgende speelronde van deze week. Blijf op de hoogte van de stand op onze website!

Uitslagen Keizercompetitie ronde 9

Wit Zwart Resultaat

Bas Robben – Bye 1-0  René van den Broek – Ted van Eck  0-1 Koen Riemens – Marieke van Essen 1-0  Henk Albers – Jan Schuurman 0,5-0,5 Jan van Oosterhout – Josuha Prevoo 1-0 Thijs van Tilborg – Muhammed  Almatni 1-0 Peter Huijser – Ad Bruijns 0-1 Frank Lambregts – Erik van Elven 0,5-0,5 Theo Potjes – Peter Jim Hardy 0-1 Patrick Peeters – Kees van Hogeloon 0-1 Patrick Lubbers – Patrick Heijnen1-0 Ngo Hin Cheng – Ed Verdult 1-0

Jeugd

Helaas was de lift defect in het JTC gebouw, en daardoor kon onze trainer Erwin (stap 5) niet naar de lokalen toe op de 2e verdieping, maar gingen de leerlingen naar de beneden verdieping om alsnog les te krijgen. Aangezien het maar een tweetal leerlingen zijn die stap 5 doen, was er zo een geschikte ruimte gevonden. Voor Marieke was het een speciale avond, zij deed proef examen in stap 6. Er zijn maar weinige Pionleden die deze stap hebben gehaald, dus we duimen heel hard dat ze deze stap haalt.

Na de les, was het weer tijd voor de interne competitie bij de jeugd. Zoals vorige week geschreven, zijn de jeugdleden nu in drie groepen ingedeeld tot aan de carnavals vakantie. Voor alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden bij de jeugd, kijk op onze website. Daar zijn alle uitslagen terug te vinden.