Schaakexamen jeugd week 48

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver. Na een lange voorbereiding en het maken van een proef examen, gingen de jeugdleden van SV De Pion het schaakexamen maken. In de stappen 1,2,3 en 4 werd het examen afgenomen. De leerlingen die stap 5 volgen hebben al eerder met goed gevolg het examen al afgelegd.

De meeste leerlingen waren gespannen voor het examen, wat natuurlijk ook heel begrijpelijk is. In ieder geval hebben onze trainers er alles aan gedaan om de jonge geesten goed voor te bereiden voor het examen. Zo is vorige week het proef examen besproken in alle stappen, dus waar er eventueel nog onduidelijkheid was, hebben de trainers dat hopelijk voor de jeugdleden weten op te lossen.

Gelukkig liepen de meeste kinderen met een glimlach naar buiten, dus dat is al een goed teken. Het is nu afwachten of het examen met een goed gevolg is afgelegd, en de kinderen een stap hoger les in schaken mogen gaan krijgen. Onze docenten hebben in ieder geval het grootste vertrouwen erin dat het goed gaat komen. Nu is het afwachten op de uitslag, zodra deze bekend is zal dit aan de kinderen bekend gemaakt worden. Voor de jeugdleden die het net niet gehaald hebben, is er binnenkort nog de kans op een herexamen zodat ze alsnog een stap hoger kunnen gaan schaken.

Niet alle jeugdleden hebben vanavond examen gedaan. De allerjongste jeugdleden die les krijgen van Rob Verbeek, opstapje 1, hebben vanavond weer spelenderwijs les gekregen om zo de beginselen van het schaakspel onder de knie te krijgen.

Volgende week vrijdag zal er binnen de jeugdafdeling van SV De Pion het Sinterklaasfeest gevierd worden. Wel natuurlijk met in achtneming van alle huidige regels rond het coronavirus, maar het zal er niet minder gezellig om worden, alleen anders. Op deze avond zal er een speciaal spelletje schaak worden gespeeld. Welke variant van het schaakspel dat is, dat blijft nog even een verassing voor de jeugdleden, maar deze avonden staan altijd garant voor een hoop gezelligheid. Volgende week zal van deze avond weer uitgebreid verslag worden gedaan.

 Het einde van het (schaak) jaar komt snel in zicht.  Op vrijdagavond 11 december is er een schaakavond voor de jeugdleden die onverhoopt het schaakexamen niet gehaald hebben. Dan zal er samen met de trainers gekeken worden wat er fout is gegaan, en worden de jeugdleden voorbereid op het her examen wat op de laatste vrijdag van dit schaakseizoen, 18 december gehouden zal worden.

Volgend jaar gaan we weer aan de slag met nieuwe stappen, en hopelijk gaan we dan de jeugdleden weer competitie schaken. Maar zover is het nog niet. We gaan eerst de feest maand december door, en dan gaan we hopelijk een beter jaar in dan 2020.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.


Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.