Schaakles week 44 jeugd De Pion

De herfstvakantie is weer voorbij en dat betekende dat onze jonge geesten weer verwacht werden op het Jan Tinbergen College voor de wekelijkse schaakles. De trainers hadden weer veel zin om de jeugdleden les te geven in de diverse stappen, maar ook de jeugdleden hadden er vanavond veel zin in om hun schaak skills naar een hoger niveau te tillen.

Zoals gebruikelijk in deze tijd stond onze voorzitter Ad op het centrale punt bij de ingang om alle kinderen op te vangen en iedereen een warm welkom te heten. Doordat de wintertijd is ingegaan ondertussen was het al donker, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle kinderen werden omstreeks 18:30 uur afgezet door hun ouders, en onder begeleiding gingen ze naar het juiste lokaal toe. Onze docenten hadden alles weer klaar gezet en ging de les gelijk van start.

Momenteel worden de alle leerlingen voorbereid op het aankomende examen. Deze avond speelde ze een partijtje schaak op het grote digibord tegen een computer. Dit was erg leuk, maar vooral erg leerzaam. Via de site lichess.org kunnen de kinderen er zelf thuis mee gaan oefenen, want het schaakexamen zal binnenkort worden afgenomen bij de diverse stappen. Niet alle stappen zullen examen doen. In de hogere stappen wordt de lesstof over 2 jaar verdeeld, dit omdat het een dusdanig hoog niveau is, is het makkelijker om de lesstof te begrijpen en onder de knie te krijgen.

Het was weer een geslaagde les avond, de sfeer zat er zoals altijd weer goed in. Ondanks dat we nog steeds in een rare wereld leven, gaan onze schaakavonden voor de jeugd gelukkig nog steeds door, en houdt iedereen zich aan de regels.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.

Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.