Schaakronde Jeugd vrijdag avond

Na de welverdiende rust, van twee weken tijdens de herfstvakantie, hebben de jeugdleden van SV De Pion de weg weer terug gevonden naar de leslokalen binnen het JTC. Het eerste gedeelte bestaat uit de lessen voor de jeugdleden. Na de welverdiende pauze, is de vernieuwde competitie van start gegaan. Om alles in goede banen te leiden en zo min mogelijk verplaatsingen binnen het gebouw te hebben, zijn onze jonge geesten in drie categorieën ingedeeld, te weten de A groep, B groep en de C groep. De jeugdleden hebben de afgelopen periode geschaakt volgens de Zwitsers schaak competitie. Deze bestond uit 6 rondes. Aan de hand hiervan zijn de jeugdleden ingedeeld in de nieuwe competitie. Om de rust tussen de diverse groepen enigszins te bewaren spelen de diverse groepen in aparte lokalen. De eerste competitieronde zal bestaan uit 7 vrijdagavonden, daarna is het weer tijd voor de kerstvakantie. Deze avond zal traditioneel gezellig worden afgesloten, maar zo ver is het gelukkig nog niet

In de A- en B-groep wordt iedere week 1 partij gespeeld met 15 minuten per persoon per partij op de klok, bovendien wordt de partij genoteerd (in de B-groep in ieder geval de eerste 10 zetten. Een mooie partij vind je misschien wel terug in de nieuwsbrief of op onze website!

In de C-groep, de grootste groep, wordt er vooral zoveel mogelijk geschaakt. Ben je klaar met je eerste partij, kun je doorgaan met een volgende partij tot het tijd is. In deze groep wordt er niet genoteerd of met de klok te schaken.

Na de carnavalsvakantie worden de groepen weer opnieuw ingedeeld door middel van promotie en degradatie. Ook worden dan weer de felbegeerde bekers uitgereikt.

Maar ook vanavond werden er prijzen uitgereikt. De winnaars van de eerder gespeelde schaakcompetitie werden natuurlijk ook nog gehuldigd. De winnaars waren Pepijn, Marijn en Stijn. Van harte gefeliciteerd met deze mooi overwinning.

De eerste re-match tegen de jeugdige schakers uit Bergen op Zoom, BSV, de Bergse Schaak Vereniging staat ook op het programma. Lange tijd geleden hebben we hier ook tegen gespeeld, en nu kan het weer en zijn we uitgedaagd voor een re-match. Zondag 23 januari 2022 is het zover, dan gaan we deze uitdaging graag aan, en reizen we af naar Bergen op Zoom met een delegatie van onze jeugdspelers om diverse partijen te spelen met onze schaakvrienden uit Bergen op Zoom.

Senioren.

Ook de senioren wisten afgelopen vrijdag avond de weg naar het JTC te vinden. Door omstandigheden konden de senioren van onze schaakvereniging niet terecht in de vaste schaaklocatie de Black Horse. Dus werd er incl. de deelnemers van de schaakles, uitgeweken naar de schaaklocatie van de jeugd, het JTC. Het was een gezellige drukte van belang, omstreeks 20:00 uur gingen de jeugdleden weer naar huis, en druppelde de eerste senioren binnen. In tegenstelling tot de jeugdleden, hebben de senioren gewoon door geschaakt tijdens de herfstvakantie.

Uitslagen ronde 8 keizer competitie

Wit Zwart Resultaat

Xandar van Gentevoort – Bye 1-0 Ted van Eck-Koen Riemens 0-1 Marieke van Essen-Joshua Prevoo 1-0 Henk Alberts- René van den Broek 0,5-0,5  Thijs van Tilborg- Jan Schuurmans 0-1 Muhammed Almatni-Frank Lambregts 1-0  Erik van Elven- Patrick Peeters 1-0 Ad Bruins- Faith Snepvangers 1-0 Peter Huijser-Patrick Heijnen 1-0